Tânăra din Dolj intrată în comă după o operaţie de cezariană a decedat

Data publicării:
1002 20decedata-48649

În data de 21 ianuarie, tânăra a născut la Spitalul Filantropia din Craiova un copil sănătos, prin cezariană. La câteva zile după ce a născut, a intrat în comă. A fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Craiova în stare foarte gravă, medicii avansând încă de atunci un pronostic rezervat cu privire la şansele de supravieţuire ale proaspetei mame.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, tânăra a intrat în stop cardiac şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunţându-se în cele din urmă decesul.Aceasta în ciuda faptului că, în ultimele zile, medicii de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova ar fi informat familia că starea de sănătate a pacientei se îmbunătăţeşte vizibil.

Familia intenţionează să depună luni plângere la Colegiul Medicilor Dolj împotriva doctorilor de la Spitalul Filantropia unde, aparent, tânara ar fi contractat un virus. Rudele spun că nu li s-a prezentat nici un diagnostic clar şi că li s-a spus că ar putea fi vorba despre gripă porcină.

Femeia a sosit pe 26 ianuarie la Spitalul de Urgență cu o stare clinică foarte gravă, critică. A necesitat intervenție de urgență. Avea insuficiență respiratorie acută, cu o saturație a oxigenului de 67% în momentul internării”, declara dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenţă din Craiova, la momentul preluării pacientei. „Are o infecție generalizată în întreg organismul şi este sedată”, preciza el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri