Tinerețe fără bătrânețe. Care este poziția corectă la calculator

Data publicării:
oameni cu laptop - resized - mfax

Dacă scaunul pe care stați nu vă permite să vă relaxați spatele, riscați să dezvoltați artrită reumatoidă, afecţiuni lombare şi cervicale.

Scaunul pe care vă petreceți timpul la calculator trebuie să aibă spătar, să fie confortabil și să îi permită coloanei să stea întinsă la aproximativ 130 de grade, ceea ce va reduce tensiunea la care sunt supuse discurile vertebrale.

Poziția picior peste picior îngreunează circulaţia, iar coloana vertebrală stă şi mai puţin dreaptă.

Coatele si genunchii trebuie să fie îndoite la 90 de grade, iar tălpile să stea lipite de podea. O altă regulă este ca privirea să fie indreptată direct spre monitor.

Medicii recomandă o plimbare de minim 5 minute, dupa 30 de minute de stat la calculator.

Aceleaşi reguli trebuie respectate şi de către copii. Pentru că sunt în creştere, este esenţial ca cei mici să adopte o poziţie corectă atunci când stau la calculator.

Prima regulă: tălpile trebuie să atingă podeaua! Dacă nu ating podeaua, ajutaţi-vă de un scaun. Ca şi în cazul adulţilor, genunchii trebuie să rămână îndoiţi la 90 de grade, la fel şi coatele. Nu vă feriţi nici de perne dacă vedeti că poziţia copilului dumneavoastră nu este cea corectă.

Este de asemenea esenţial ca cei mici să stea cu spatele drept. Pentru asta puteţi folosi tot o pernă. Ultima regulă este ca gâtul să fie si el drept. Pentru asta privirea trebuie să fie într-un unghi de 90 de grade spre monitor. Oricât ar protesta, nu îi lăsaţi pe cei mici mai mult de jumătate de oră la calculator!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri