TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE | Cauzele şi tratamentul căderii părului

Data publicării:
chelie jurnalul.ro 05.07

Părul des şi strălucitor a fost întotdeauna asociat cu tinereţea. Dacă femeile au la îndemână nenumărate soluţii pentru a-şi îngriji podoaba capilară, nu la fel de bine stau lucrurile în cazul bărbaţilor. Vestea proastă este că niciun tratament nu le va aduce înapoi părul dacă alopecia este moştenită genetic. În această situaţie, singura soluţie rămâne implantul.

Dr. Felix Popescu, medic dermatolog, spune: Este o tehnică de extracţie manuală a fiecărui fir de păr . Fiecare fir de păr se încarcă într un fel de ac şi se introduce în direcţia în care creşte firul de păr cu cea mai mică traumă posibilă.

Intervenţia de implantare poate dura şi 12 ore, în funcţie de zona care trebuie acoperită. De obicei, sunt necesare între 5.000 şi 9.000 de fire de păr. Un singur fir de păr implantat costă 1 euro, asta înseamnă că pacientul trebuie să scoată din buzunar între 5.000 si 9.000 de euro.

Dr. Felix Popescu, medic dermatolog, continuă: Firele de păr cresc în continuare, urmând ca la circa 2, 3 săptămâni de la implantare să cadă, doar firul de păr. Rădăcina rămâne acolo, dar există o resetare a funcţiei foliculilor de păr, urmand ca în luna a patra , a cincea,a şasea să crească firele de păr .Supravieţuirea firelor de păr este între 95-100%

Rezultatele se vor vedea după aproximativ un an. În cazul în care alopecia este reversibilă, specialiştii recomandă intervenţiile tip laser. Pe Valentin l-am cunoscut cand tocmai începuse un astfel de tratament şi ne spunea: "cred că e vorba de nişte pitici pe care îi avem pe creier care ne fac să credem că dacă nu mai avem păr, dacă ne pierdem podoaba capilară , pierdem ceva din prestigiu, pierdem ceva din a fi masculi. Dacă mă uit - cocoşul are pene, păunul are pene, fazanul are pene, numai eu nu am pene!"

Prof. dr. Călin Giurcăneanu, medic primar dermatologie, explică ce se întâmplă în cadrul acestui tratament: "această lumină roşie activează foarte mult foliculii restanţi viabili, din care altfel nu mai creşte păr şi-i reactivează. Reactivându-i, din acei foliculi va creşte părul. Sigur că nu va mai creşte atât de des ca înainte. Dar, din cei care au rămas viabili, părul poate să crească foarte frumos."

O şedinţă costă 35 de lei. Un tratament complet poate costa intre 1400 si 2000 de lei.

Timp de doi ani, Valentin a făcut 44 de şedinţe, asa cum i-a recomandat medicul. Nu are podoaba capilară din tinereţe, dar este mulţumit de rezultat.

O alta soluţie pentru stimularea creşterii părului foloseşte sângele pacientului.  "Se recoltează o eprubetă de sânge, se centrifughează, în urma centrifugării obţinem plasma, care evident este 100% compatibilă cu fiecare pacient. Această plasmă conţine celule stem, aminoacizi, vitamine , aminoacizi, substanţe nutritive pe care noi le injectăm la nivelul scalpului" detaliază dr. Tereza Sălăjan, medic dermatolog.

Nu va speriati, nu doare! Medicul face o anestezie locală cu spray. Sunt recomandate două şedinţe, efectuate la un interval de şase luni. Între cele două şedinţe se efectuează tratamentul cu laser. Acesta stimulează vascularizaţia la nivelul firului de păr şi, stimulând vascularizaţia, creşte cantitatea de substanţe nutritive la nivelul rădăcinii firului de păr şi stimulează formarea de noi celule. 

Un astfel de tratament complet costa în jur de 800 de euro, dar este contraindicat persoanelor care sufera de boli ale sângelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri