TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Cum se ține cura de îngrășare

Data publicării:
izabela3-38625

Invitată la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe”, în cadrul rubricii „Medicul de gardă” apifitoterapeutul Ruxandra Constantina explică telespectatorilor care sunt principalele motive ale unei scăderi mari în greutate şi avertizează că orice cură de îngrăşare trebuie să respecte anumite principii sănătoase: „În general, o persoană care nu mai are poftă de mâncare sau observă că a slăbit câteva kilograme, într-un timp mai lung sau mai scurt, trebuie să se prezinte la medic ca să depisteze cauza. Cauza poate fi de ordin fizic, respectiv diferite dereglări hormonale, cum ar fi hipertiroidia, diferitele dereglări metabolice, diabetul, ca şi dereglări psihoemoţionale ca depresia sau anxietatea. Cura de îngrăşare presupune, ca şi cura de slăbire, un regim de viaţă sănătos. Alimentaţia trebuie să cuprindă toate principiile nutritive , trebuie să conţină proteine de calitate, lipide sănătoase şi glucide. Ar trebui să fie uşor hipercalorică, respectiv să creştem cam cu 30% numărul de calorii ingerate zilnic. Asta nu înseamnă că trebuie să folosim o mâncare tip fast-food sau băuturi din comerţ sau patiserie care ne poate îngrăşa într-un timp scurt, dar cu efecte nefaste pe termen lung. Într-o cură de îngrăşare trebuie să mâncăm cinci mese, dintre care trei principale şi două gustări.”

Ce înseamnă fitoterapia şi cum ne poate ajuta în a ne stabili un regim de viaţă sănătos, chiar în momentul în care ţinem o cură de îngrăşare, medicul Ruxandra Constantina explică: „Tratamentul cu plante şi produse apicole ne este de mare ajutor pentru stimularea poftei de mâncare, stimularea digestiei, îmbunătăţirea activităţii organismului şi aici ne referim în primul rând la plantele care stimulează secreţia biliară, aşa-numitele plante tonic amare. În categoria asta sunt anghinarea, cicoarea, păpădia, pelinul.”

Toate acestea și multe alte informații care să ne ajute să rămânem sănătoși, duminică, ora 13.30, la Tinerețe fără bătrânețe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri