GALERIE FOTO. Satul transformat în atracție turistică cu ajutorul graffiti

Data actualizării: Data publicării:
penelles1

Nu are nici 500 de locuitori, dar s-a transformat într-o referință a curentului streetart. O plimbare pe străzile sătucului Penelles din provincia Lleida poate fi considerată o vizită într-un muzeu în aer liber în care la fiecare colț sau pe fiecare fațadă de clădire poți vedea o operă de artă, scrie La Vanguardia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Peste 50 de artiști din Franța, Anglia, Germania sau Portugalia au „redecorat” Penelles în ultimii doi ani, de când în sat are loc festivalul GarGar. Primăria a decis să organizeze manifestația artistică pentru a atrage turiști care se pot bucura de arta în aer liber și pot să asculte muzică, să mănânce și să bea.

„Prin intermediul proiectului GarGar căutăm să dăm viață unui sat, care nu este turistic”, spune Eloi Bergós, primarul din Penelles. „GarGar este „zgomotul” care ne face cunoscuți”, mai spune primarul.

penelles3
penelles3

A doua ediție a festivalului a schimbat total imaginea satului iar creațiile realizate de artiști veniți din multe țări sunt admirate acum de toți localnicii precum și de numeroși turiști.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri