Victor Rebengiuc a luat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER

Data publicării:
Actorul Victor Rebengiuc participa la prezentarea volumului "Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I", coordonat de Alexandru Muraru şi Andrei Muraru în prezenţa Custodelui Coroanei române, Margareta, şi a principelui Radu, in Bucuresti, Palatul Elisabeta, Romania, vineri, 16 martie 2018.
Victor Rebengiuc a luat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER. Foto: Bogdan Ioan_Buda/Inquam Photos

Actorul Victor Rebengiuc a luat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER pentru interpretarea din spectacolul „Tatăl” de la Teatrul Bulandra, acesta fiind ultimul rol pe care artistul ajuns la vârsta de 90 de ani a anunțat că îl va mai juca.

Premiul primit de Victor Rebengiuc a fost primul anunțat în cadrul galei, de către Ada Hausvater, directoarea Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Actorul nu a fost prezent la gală.

Anul trecut, Rebengiuc a mărturisit că rolul din piesa „Tatăl” a fost mai dificil decât se aștepta. Acesta a spus că va fi ultimul rol pe care îl va mai juca, însă a adăugat că va urca pe scenă în acest rol atâta timp cât îl va mai putea interpreta.

Nominalizați la acest premiu au mai fost Claudiu Bleonţ pentru rolul Harpagon din spectacolul „Avarul” de Molière, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova și Claudiu Mihail pentru rolul titular din spectacolul „Oedip Rege” de Sofocle, de la același teatru.

Cea de-a 31-a gală a Premiilor UNITER are loc în Timișoara, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu", în prezența a peste 250 de artişti și profesionişti din lumea culturală.

Spectatolul este prezentat de actorii Lucian Ionescu, Monica Odagiu, Ana Bianca Popescu şi Alex Ştefănescu, în regia lui Răzvan Mazilu și are ca temă „parfumul anilor '20-'30”.

„Cred că orice gală trebuie să fie strălucitoare, să fie o sărbătoare. Va fi o gală cu musical, cu glam, cu accente retro, dar şi trecute printr-un filtru al sensibilităţii publicului de azi. Va avea multe poveşti care vor fi spuse pe ritmuri celebre din musical, dar şi foarte mult umor", spune Răzvan Mazilu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri