Ce au făcut românii în primul weekend după starea de urgență. Un antreprenor și-a mutat afacerile la iarbă verde

Data publicării:
Un om de afaceri a preferat să-și mute „biroul” la iarbă verde, în primul weekend de relaxare a restricțiilor din pandemia de coronavirus
Un om de afaceri a preferat să-și mute „biroul” la iarbă verde, în primul weekend de relaxare a restricțiilor din pandemia de coronavirus Foto: captură TV

În primul weekend după ridicarea stării de urgență, după două luni de stat în casă, oamenii au ales să petreacă timpul liber la iarbă verde, la un grătar sau să viziteze puncte turistice de atracție. Unii au fost la pescuit, mai puțini au fost la mare, iar alții au preferat să rămână în oraș și să-și potolească dorul cumpărăturilor.

În a doua zi de relaxare a restricțiilor, mulți români au ales să petreacă timpul în natură și să încingă grătarele.

„Facem aripioare de pui, ciocanele sau cârnăciori, carne”, explică un bărbat din județul Sibiu. „Să știți că ne-a fost dor, sunt o gramadă de oameni. Mai vin și niște prieteni, dar tot așa, stăm unul acolo, unul aici”, adaugă bărbatul.

De vremea frumoasă a profitat şi un om de afaceri din Târgu Jiu. A ales să lucreze în mijlocul naturii, de pe șezlong.

„Am mutat biroul mobil la iarbă verde, ce sa facem, după o lună de zile de stat în casă, ce sa facem? Este o afacere online, putem să o dezvoltăm în orice loc”, explică el domeniul în care lucrează. Telefonul îi sună neîncetat.

Alţi români au ales să se relaxeze la Cheile Bicazului.

„Am venit în plimbare, să ne relaxam după 2 luni de carantină și stat în casă și să mergem să vizităm Lacul Roșu, Barajul, tot ce se poate. Vrem a profita de această ieșire și înainte de a începe munca”, explică o tânără.  „Am completat o declaratie, dar a fost foarte ok sentimentul de libertate”, adaugă ea.

Proprietarii de pensiuni se bucură că au venit turiştii, dar nu-şi fac mari speranţe în privinţa câştigurilor.

„Dacă facem bani de mâncare suntem mulțumiți, lumea este foarte speriată si nu are bani”, spune Damian Cramba, proprietar de pensiune.

În primul weekend în care au putut ieși din casă fără declarație în interiorul localităților, oamenii s-au bucurat de plăcerile de dinainte de pandemie. Una dintre ele - cumpărăturile, așa că mulți au mers în piețe, magazine de haine sau în supermarketuri. Pentru că pericolul nu a trecut însă, la intrarea în spațiile închise oamenii au trebuit să poarte măști de protecție, să aștepte la cozi, pentru că în continuare numărul de pesoane în interior este limitat, și să păstreze distanțarea socială.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

GALERIE FOTO: © INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Și nu în ultimul rând, bucureștenii au mers să facă mișcare, să socializeze și să se bucure de soare în parcurile Capitalei. Și atât de mult le-au dus dorul, încât spre seară au apărut imagini cu o aglomerație de-a dreptul îngrijorătoare în Herăstrău. Încet, încet, românii fac pași către normalitate. Iar unul din lucrurile care le lipsesc în continuare mult se pare că sunt terasele.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri