A fost descoperită o statuie uriașă a lui Buddha. Ar putea fi cea mai mare din lume

Data publicării:
statuia-lui-buddha-din-provincia-guizhou

O statuie uriaşă a lui Buddha, care ar putea fi cea mai mare din lume, a fost descoperită în China. Sculptura, ce a rămas ascunsă timp de câteva mii de ani sub vegetaţia din provincia Guizhou, are o înălţime de peste 50 de metri, informează Le Figaro.

statuia-lui-buddha-din-provincia-guizhou

Invizibilă până de curând, statuia a fost descoperită în urma despăduririlor efectuate în acea regiune a Chinei. Specialiştii spun că această sculptură ar putea fi cea mai mare statuie din lume care îl reprezintă pe Buddha, potrivit News.ro.

Ascunsă în munţi, în satul Guiyang din provincia Guizhou din China, statuia înaltă de peste 50 de metri datează din urmă cu câteva mii de ani.

Sculptura depăşeşte cu patru metri recordul actual, deţinut de „Marele Buddha din Leshan”, în provincia Sichuan, considerată până acum cea mai mare reprezentare în stâncă a acestei zeităţi asiatice.

Capul statuii din Guiyang, orientat spre vest, are o înălţime de 16 metri. Potrivit presei chineze, capul a fost sculptat într-un singur bloc de piatră, în timp ce bustul a fost cioplit în stânca unui pisc montan.

Conform legendelor, maestrul Hai Nang şi discipolul Hai Tung, în timpul dinastiei Tang, au decis să ridice două statui uriaşe ale lui Buddha în acelaşi munte, pentru a proteja operele în cazul producerii unor catastrofe naturale.

Ucenicul a plecat în direcţia Leshan, în timp ce maestrul a rămas la faţa locului, prea slăbit pentru o astfel de călătorie. Maestrul Hai Nang a murit înainte să îşi termine opera, care a rămas ascunsă şi nefinalizată în vegetaţia deasă din Guiyeng.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri