Cine a fost ultima mare cântăreață cu personalitate, în viziunea lui Bob Dylan

Data publicării:
Bob Dylan
Foto: Gulliver / GettyImages

Bob Dylan consideră că Amy Winehouse, cântăreața britanică moartă prematur, la numai 27 de ani, este ultima mare artistă care a dat dovadă de personalitate. Laureatul premiului Nobel pentru literatură a făcut această declarație în cadrul unui interviu - gest rarisim - publicat joi pe site-ul său de internet, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Bob Dylan
Foto: Gulliver/GettyImages

Într-o lungă discuție cu scriitorul Bill Flanagan, Bob Dylan a vorbit despre Amy Winehouse, cântăreața excentrică care a murit în 2011, la vârsta de 27 de ani.

"Ea a fost ultima mare personalitate", a apreciat Bob Dylan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În vârstă de 75 de ani, artistul și-a exprimat aprecierea și pentru alte două interprete, Valerie June și Imelda May. Stilurile celor două au influențe de blues și folk.

Fapt mai puțin așteptat, notează AFP, Bob Dylan a părut să-i aprecieze și pe rockerii galezi de la Stereophonics.

Artistul a vorbit în termeni foarte elogioși despre legenda folk-ului Joan Baez, cu care a avut și o relație la un moment dat. Cei doi s-au despărțit în anii '60 și Bob Dylan și-a cerut scuze câteva decenii mai târziu pentru modul în care a tratat-o pe cântăreață.

"Vocea ei era precum cea a sirenelor din insulele grecești. Era suficient numai sunetul vocii ei pentru a te vrăji. Era seducătoare", a spus el. "Trebuia să te legi ca în Odiseea și să-ți astupi urechile pentru a nu o auzi. Te făcea să uiți cine ești", a adăugat Dylan, referindu-se la epopeea lui Ulise scrisă de Homer.

Artistul, foarte zgârcit în a face declarații publice, aproape că nu a vorbit despre premiul Nobel care i-a fost decernat anul trecut, pe care, de altfel, nici nu s-a dus să-l ridice din Suedia.

Bob Dylan a discutat cu Bill Flanagan înainte de lansarea albumului său "Triplicate", la 31 martie, pe care cântă melodii ale lui Frank Sinatra.

Pentru Bob Dylan, reinterpretarea muzicii este o parte integrantă a creativității. "Există mereu precedente, aproape totul este copia a altceva", a afirmat el, subliniind că autorii cântecelor se inspiră uneori dintr-un articol de presă, un panou sau un roman. "Odată ce îți vine ideea, tot ceea ce vezi, citești, guști sau simți devine o aluzie. Este arta de a transforma lucrurile", a spus el.

"Nu servești cu adevărat arta, arta te servește pe tine, iar asta nu este, în orice caz, decât o expresie a vieții, nu viața reală", a mai declarat cântărețul.

În interviu el vorbește și despre reputația lui de artist nepoliticos, dezagreabil cu ceilalți cântăreți cu care împarte scena. "De ce ar vrea ei să-și petreacă timpul cu mine? Eu stau cu grupul meu atunci când sunt în turneu", a spus Bon Dylan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri