FOTO VIDEO O femeie de serviciu îşi descoperă talentul: A vândut 12 lucrări de tapiserie şi expune la Filarmonica Craiova

Data publicării:
01-7

Ziua dă cu mătura, seara este artist plastic: o femeie de serviciu de la o şcoală generală din Craiova realizează tapiserii apreciate de critici. Marinela Covrig, absolvent de şcoală de artă, lucrează într-un atelier improvizat în laboratorul de chimie al instituţiei, iar talentul său i-a convins pe reprezentanţii Primăriei să îi expună lucrările.


Marinela Covrig a absolvit în 1997 Liceul de Artă din Craiova. Ea şi-ar fi dorit să urmeze o facultate de profil, însă nu a avut bani, aşa că s-a angajat ca femeie de serviciu la Şcoala Generală nr. 14 din Craiova. După şase ani de dat cu mătura, şi-a redescoperit pasiunea: arta tapiseriei.

Viaţa asta m-a pus să fac. Poate nu voi rămâne toată viaţa aici, la curăţenie, dar a fost un început”, spune tânăra.

Directorul şcolii în care lucrează femeia a fost cel care a descoperit-o. Fănel Vătavu i-a văzut câteva lucrări şi a organizat o expoziţie chiar în biroul său. „Suntem mândri de colega noastră. Cabinetul meu, atunci când nu are expoziţii, e un loc în care îşi expune lucrările şi toţi care vin la mine, de la Inspectoratul Şcolar sau Primărie, admiră”, spune directorul.

Aprecierile primite au motivat-o, iar acum Marinela lucrează mereu în laboratorul de chimie al şcolii, „să recuperez într-un fel timpul în care nu am făcut nimic”, spune ea. „Nu am realizat nimic în 16 ani şi acum aş face cât mai multe, dacă s-ar putea aş fi în stare să nici nu dorm, să lucrez. Păi se face 2 noaptea şi la 5 trebuie să plec la serviciu...”, adaugă Marinela.

Lucrările femeii de serviciu au ajuns să fie din ce în ce mai apreciate în mediul artistic din Craiova. Un profesor de arte plastice a îndrumat-o şi acum este surprins de progresul ei. „A crescut undeva de trei-patru ori faţă de nivelul la care ne-am cunoscut noi. Are un potenţial foarte mare, de creaţie şi dezvoltare a imaginii în partea de tapiserie”, apreciază profesorul Cătălin Ostroveanu.

22 de lucrări ale artistei sunt expuse acum în foaierul Filarmonicii Oltenia. Mai mult, ea va urca pe scena unui teatru alături de artişti profesionişti pentru a-şi prezenta povestea vieţii. „I-am aflat povestea şi de aici a devenit eroina spectacolului de teatru comunitar care se va desfăşura în acest week-end”, explică Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei Craiova - Capitală Culturală Europeană.

Marinela Covrig a reuşit să vândă 12 lucrări, la preţuri cuprinse între 100 şi 400 de lei. Ea speră acum să poată trăi doar din artă pentru ca, la un moment dat, să poată renunţa la postul de femeie de serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri