Ministerul Culturii a demarat procedura de contractare a lucrărilor de punere în siguranță a Palatului „Cantacuzino”

Data actualizării: Data publicării:
416389578_919618802855717_5374926044962919855_n
Termenul de depunere a ofertelor pentru Palatul „Cantacuzino”, care găzduiește Muzeul Național „George Enescu”, este 16 ianuarie, iar cel de execuţie a lucrărilor de punere în siguranţă este de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a acestora. Foto: Raluca Turcan/ Facebook

Ministerul Culturii a publicat anunţul pentru contractarea lucrărilor de punere în siguranţă a Palatului „Cantacuzino”, care găzduieşte Muzeul Naţional „George Enescu”, a anunţat ministrul Raluca Turcan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Culturii a scris, miercuri, pe Facebook, că termenul de depunere a ofertelor este 16 ianuarie, iar cel de execuţie a lucrărilor de punere în siguranţă este de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a acestora. 

Raluca Turcan a punctat că la finalul anului trecut a decis să nu prelungească contractul de execuţie a lucrărilor de restaurare şi consolidare, întrucât la sfârşitul perioadei prevăzute în contract lucrarea era realizată în proporţie de doar 25% şi că procedura prevede ca, până la reluarea lucrărilor, Palatul „Cantacuzino” să fie pus în siguranţă, pentru a nu se degrada. 

Ministrul Turcan a explicat că, pentru că nu îşi doreşte repetarea situaţiei anterioare, ca o semnătură să dureze câteva luni sau hârtiile „să se plimbe cu lunile între părţile implicate”, s-a asigurat de: realizarea rapidă a lucrărilor de punere în siguranţă a „Palatului Cantacuzino”, demararea cât mai rapidă a procedurilor de achiziţii pentru lucrările de restaurare şi consolidare rămase de executat, luarea măsurilor legale impuse de această „situaţie critică”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri