Palatul de la Ruginoasa, redeschis. Vizitatorii au fost întâmpinaţi chiar de Cuza

Data publicării:
0402 20palat 20cuza-47501

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa a revenit la strălucirea de odinioară. În ziua deschiderii sale, oaspeţii au fost primiţi chiar de domnitorul Cuza, cu ajutorul unei holograme 3D, care redă unele dintre cele mai cunoscute discursuri ale acestuia.

Oficialii prezenţi la deschidere s-au declarat extrem de mulţumiţi de ceea ce au văzut.

„E o muncă care a meritat făcută. A fost făcută cu multă pricepere, cu multă pasiune şi cred că toţi cei care sunt acum aici, la inaugurare, pot să constate fără niciun fel de dificultate acest lucru”, a declarat minisgtrul Culturii, Daniel Barbu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a spus la rândul său: „Cred că invitaţie mai frumoasă, invitaţie mai cinstită şi mai importantă decât acest moment de astăzi pentru toţi românii, pentru toţi ieşenii să vină să-şi redescopere rădăcinele statului naţional român nici că putea exista”.

Începând de marţi, vizitatorii vor putea admira camera şi salonaşul de oaspeţi, salonul de recepţie, cămara bufet şi sufrageria în care domnitorul şi soţia Elena Cuza îşi primeau invitaţii. La etaj se află biblioteca, biroul, camerele de toaletă şi dormitoarele lui Alexandru şi ale Elenei Cuza, dar şi camerele copiilor.

Palatul de la Ruginoasa este unul dintre cele mai importante edificii istorice din ţară. A fost construit în 1804 în stil neogotic şi a aparţinut iniţial familiei Sturdza.

Programul de vizită este de marţi până duminică, de la ora 10.00 la 17.00, iar preţul unui bilet este 12 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri