Raliu unic în România

Data publicării:
Capture

La Iași, 53 de piloți amatori s-au întrecut pe străzi, însă nu viteza a fost cheia succesului, pentru că piloții au avut de bifat opriri la 11 obiective turistice din oraș. Totul, în 59 de minute! Este un eveniment prin care se urmărește de fapt promovarea Iașiului ca oraș turistic.

Peste o sută de piloți și copiloți au gonit prin oraș. Nu a fost o simplă întrecere. Au avut misiunea de a descoperi 11 obiective turistice incluse în traseu în 59 de minute.

- E interesant. Eu sunt din Iași și mi se pare interesant traseul de făcut în tot orașul și traficul în timp real. O să fie și mai palpitant.

Ateneu, Bojdeuca lui Ion Creangă, Grădina Botanică sau Biserica „Sfântu Nicolae” din Copou au fost câteva dintre punctele de pe traseu.

Regula de bază în cursă a fost prudenţa. S-a accelerat, dar cu măsură! Altfel riscau să fie depunctați, dacă încălcau regulile de circulație. Printre copiloți a fost și primarul Iașiului.

„Anul acesta voi veni cu prima mașină de producție românească de la începutul anilor 70”, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

„E distractiv, în primul rând e un raliu pentru amatori”, a adăugat Ionuț Vrănescu, pilot.

„Noi ne propunem să promovăm, în primul rând, Iașiul ca și oraș turistic și mai avem niște, să zic așa, obiective secundare: respect în trafic. Anul acesta am înglobat și motocicliștii în evenimentul nostru”, a spus Claudiu Butucel, director de organizare Iași Cultural Trophy.

Raliul Cultural a ajuns la a treia ediţie.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri