Soția premierului Dacian Cioloș cântă pentru „Cumințenia Pământului”

Data publicării:
Dacian Ciolos cina Familia Regala. Foto Daniel Angelescu 4

FOTO: Daniel Angelescu

Valerie Cioloș-Villemin a mai susținut un concert la Alba Iulia, mai precis la Casa de Cultură a Studenților, în toamna anului trecut.

„Primăria municipiului Alba Iulia și Centrul de Resurse — Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, organizează joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, un „Concert de muzică sacră” susținut de Valerie Cioloș-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc — pian și corul de copii dirijat de Boris Rancov” , menționează sursa citată.

Concertul, organizat prin campania „Produs din suflet pentru comunitate”, dorește să implice comunitatea locală în susținerea achiziționării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”.

Subscripția publică deschisă în data de 11 aprilie va completa alocarea bugetară decisă de Guvernul României în luna martie și se va încheia în 30 septembrie. Donațiile pot fi depuse în conturile a șase bănci comerciale partenere.

Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii operei lui Brâncuși, pentru achiziționarea „Cumințeniei Pământului” la prețul de 11 milioane de euro. Guvernul va acoperi 5 milioane de euro, urmând ca restul de 6 milioane de euro să fie strâns din subscripția publică.

Realizată în 1907, „Cumințenia Pământului”, alături de opere precum „Sărutul” și „Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creație a lui Brâncuși.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri