Cătălin Petre dezvăluie, săptămânal la Digimatinal, Tezaurul României

Data actualizării: Data publicării:
catalin-petre

România deţine câteva dintre cele mai spectaculoase piese de patrimoniu cultural mondial sau european. De aproape doi ani, Cătălin Petre, co-prezentatorul „Digimatinal”, a descoperit detalii surprinzătoare legate de cele mai valoroase bunuri de tezaur de la noi.

catalin-petre

A intrat în depozitele Muzeului de Artă pentru a descoperi schiţele lui Matisse, a aflat povestea kilogramului-etalon și a demontat, împreună cu specialiştii, miturile legate de „Gânditorul de la Hamangia”.

Demersul lui Cătălin Petre va continua în fiecare luni dimineață, în rubrica Tezaur. Vom scotoci, împreună, în colecţiile unor renumiţi iubitori de artă, vom afla poveştile câtorva descoperiri arheologice sau antropologice care au uimit lumea ştiinţifică şi vom pătrunde în depozitele muzeelor pentru a afla istorii spectaculoase ale celor mai valoroase piese de tezaur.

Emisiunea „Digimatinal”, prezentată de Anca Dumitrescu şi Cătălin Petre, este difuzată de luni până vineri, de la 07.00 la 10.00, la Digi24, singura televiziune de ştiri din România care emite full HD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri