BBC Knowledge se lansează în România

Data publicării:
4122012 20bbc-36840

BBC Worldwide Channels şi RCS & RDS au anunţat astăzi un nou parteneriat prin care vor difuza BBC Knowledge în premieră în România, începând cu data de 1 ianuarie 2013. Tranzacţia marchează primul pas într-un plan ambiţios de extindere a canalului în ţările din Europa Centrală şi de Est pe parcursul anului 2013.

Acordul încheiat cu RCS & RDS, unul dintre principalii operatori de Pay TV în ţările din Europa Centrală şi de Est, include lansarea canalului BBC Entertainment în reţeaua Digi TV din România şi Ungaria, din 01.12.2012. Canalele vor fi disponibile în pachetul de programe de bază al RCS & RDS pe ambele pieţe (România şi Ungaria), ajungând la un număr de 1 milion de abonaţi în România.

Ian McDonough, vicepreşedinte şi director general al EMEA şi BBC Worldwide Channels, a comentat: „Suntem încântaţi să încheiem un parteneriat cu RCS & RDS pentru introducerea canalului BBC Knowledge în România, în premieră. BBC Knowledge este canalul nostru emblemă şi însumează programe de cea mai înaltă calitate şi cu o tematică inspirată din viaţa reală, pe care oamenii o recunosc şi o apreciază la BBC. Europa Centrală şi de Est reprezintă o piaţă dinamică şi importantă pentru noi şi sperăm că aceasta va fi prima din multele alte lansări ale canalului BBC Knowledge în teritoriu, anul viitor. De asemenea suntem mulţumiţi că acest contract nou ne va permite să transmitem canalul nostru, BBC Entertainment, către un număr semnificativ de clienţi noi”.

Florin Nemeş, Coordonator Marketing&PR RCS & RDS spune despre prezenţa canalelor de televiziune BBC Knowledge şi BBC Entertainment în România: „Ne bucuram să aducem BBC Knowledge şi BBC Entertainment pentru prima dată în România şi Ungaria, cele mai importante pieţe pe care activăm. Telespectatorii din reţeaua Digi TV prezentă în cele două ţări au ocazia să urmărească aceste programe de cunoaştere şi divertisment alături de telespectatori din întreaga lume: Africa de Sud, Asia, Australia, America Latină, Europa. Le oferim în acest fel clienţilor noştri, programe de foarte bună calitate, foarte îndrăgite şi vizionate pe toate aceste continente. Cu BBC Entertainment şi BBC Knowledge, le facem abonaţilor Digi o promisiune: aceea că vor dispune permanent de canale TV conţinând producţii foarte bune, care îi vor provoca continuu să descopere lumea şi îi va menţine deschişi la a o vedea sub noi şi noi perspective. Telespectatorii Digi TV vor avea întotdeauna acces la informaţii despre noi idei, noi tehnologii şi noi modalităţi de cunoaştere a lumii, prezentate profesionist şi în manieră antrenantă”.

Ce se poate vedea la BBC Knowledge și BBC Entertainment

Canalul BBC Knowledge prezintă cele mai bune programe istorice ale Marii Britanii. Programele includ seria epică Wonders of the Universe în care profesorul Brian Cox explorează legătura dintre umanitate şi originile universului, emisiunea Crash Course a lui Richard Hammonds care îl urmează îndeaproape pe prezentatorul emisiunii, Top Gear realizată în America, despre cele mai mari utililaje grele şi Science Club a realizatoarei Dara o Brian., o coproducţie exclusivă pentru BBC Knowledge. Canalul va fi dublat în limba maghiară şi cu subtitrare în limba română în prima jumătate a anului 2013.

Canalul pan-regional BBC Entertainment oferă cele mai bune comedii şi drame englezeşti ale BBC şi ale posturilor independente britanice principale. Programele includ o emisiune nouă şi exclusivă a lui Alan Carr – Chatty Man, care se difuzează doar cu două săptămâni în urmă faţă de Marea Britarie, drame care au primit diverse nominalizări, precum Sherlock and Luther şi comedii apreciate precum Friday Night Dinner şi Getting on. Canalul va fi disponbil după lansare cu subtitrare totală în limba maghiară şi subtitrare în limba romană pentru programele de bază.

Despre BBC Worldwide Ltd.

BBC Worldwide Limited este principala ramură comercială și filială deținută în totalitate de British Broadcasting Corporation (BBC). Compania are rolul de a exploata valoarea activelor BBC pentru beneficiul plătitorului taxei de licență și de a investi în serviciul public de difuzare de programe de televiziune în schimbul drepturilor acordate. Compania desfăşoară activităţi în cinci sectoare de bază: Canale, Conținut și Producție, Vânzări și Distribuție, Produse de consum și mărci internaţionale. În perioada 2011 - 2012, BBC Worldwide a generat profituri globale de 155.000.000 de lire sterline din vânzările globale în valoare de 1.085.000.000 de lire streline și a înregistrat pentru BBC un profit în valoare de 216.000.000 de lire sterline.

Despre RCS & RDS

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din sud-estul Europei, cu servicii furnizate în România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Croația, Serbia, Spania şi Italia. Pe piaţa din România, este cea mai mare companie de televiziune prin cablu şi prin satelit şi este lider în furnizarea serviciilor de internet. Compania este singurul furnizor complet de servicii de telecomunicaţii, oferind inclusiv telefonie fixă şi telefonie mobilă. Operatorul deţine şi mai multe canale de televiziune, între care: canale de sport - Digi Sport 1, 2 şi 3 prezente în mai multe ţări (România, Ungaria şi Slovacia); un canal de ştiri cu mai multe subsidiare - Digi24; programe de divertisment - Digi Film, de documentare - Digi World, Digi Life şi câteva canale de muzică.

Cu o experienţă de peste 18 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii, RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură pe suport de fibră optică şi oferă clienţilor servicii telecom complete la cele mai avantajoase preţuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cine este Robert Fico, premierul împușcat după o ședință de guvern. Care este starea lui după ce a fost operat
Pro FM
Kelly Clarkson, adevărul despre transformarea ei: „Am luat medicamente ca să slăbesc, dar nu Ozempic!”...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei EXCLUSIV
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”