BONTON a lansat Ghidul manierelor elegante pentru adolescenți

Data publicării:
profesor bonton2

Clubul Elevilor din Câmpulung Muscel este locul în care, de 12 ani, profesorul Gheorghe Bănuţă a înfiinţat un cerc de bune maniere şi de viaţă pentru adolescenţi, unic în ţară. Durează un an şi este gratuit.

Cea mai mare satisfacţie este că pot să le transmit, să îi ajut, să îi îndrum, să fie altfel decât majoritatea adolescenţilor, sa fie ei înşişi, să ia în frâu viaţa asta şi să o schimbe în bine. Şi în lume, oriunde vor merge”, spune Gheorghe Bănuță.

La final de an, tinerii sunt verificaţi prin teste cum se descurcă la cursul practic pentru viaţă.

Într-o societate în care profesorii nu mai au parte de respect, Gheorghe Bănuţă a reuşit să câştige prietenia şi admiraţia elevilor săi, dar şi a colegilor.

Se observă că sunt educaţi şi eu cred că frecventarea acestui curs ar trebui să fie făcută de cât mai mulţi copii”, spune directoarea școlii, Anişoara Şuţa.

Absolvenții cursului sunt de aceeași părere. „Mi-a schimbat modul de a privi lucrurile în viaţă”, spune Nicoleta Lepșa, care a participat la curs în 2011.

Le-am spus părinţilor mei şi li s-a parut o idee minunată, pentru că ceea ce mi-au dat timp de șapte ani de zile acasă aici a fost îmbunătăţit”, spune o altă absolventă, Raluca Oprescu.

Pentru profesorul Gheorghe Bănuţă, această activitate a devenit viaţa lui. A scris şi o carte, un manual pe care a încercat să-l tipărească şi să-l ofere gratuit.

De doi ani încerc să schimb ceva prin apariţia cărţii Cursului practic pentru viaţă (..) ca să se afle că există şi că orice şcoală poate să facă acest curs, dacă cineva doreşte să pună umărul. Că nu ajunge acest curs la majoritatea adolescenţilor cred că e durerea mea”, spune profesorul.

Generaţii de tineri au învăţat de la profesorul Bănuţă ceea ce nu se predă în şcoală: să cântărească lucrurile şi să îşi formeze propria lor părere despre lume.  

Vineri, 29 noiembrie, Digi24 şi emisiunea Bonton au împlinit visul profesorului acela de a-şi vedea tipărit „Ghidul manierelor elegante pentru adolescenţi". Lansarea a avut loc la librăria Cărtureşti. Cartea va fi oferită gratuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri