BONTON. Codul bunelor maniere vestimentare pentru domni

Data publicării:
31032013 bonton domni

Eleganță nu stă întotdeauna în hainele de firmă purtate. Un costum sau un sacou potrivit la momentul potrivit oferă distincția de care au nevoie domnii. Pentru a afla codul bunelor maniere vestimentare echipa „Bonton” a apelat la Vlad Mariș, un consultat de imagine care știe secretele unei garderobe perfecte.

Cămașa este foarte importantă în ținuta unui bărbat. Nu poți să fii elegant fără să porți o cămașă. Tipurile de guler, de rever, sunt în funcție de constituție, fizionomie sau culoarea pielii, de acesoriu folosit și de costumul purtat. Gulerul special pentru papion se numește „coadă de rândunică”.

Lățimea cravatei este aleasă în funcție de fizionomie. Pentru domni mai masivi merge o cravată mai largă, pentru domnii mai subțiri merge o cravată mai îngustă. Lărgimea gulerului ține cont de mărimea gulerului.

În ceea ce privește lungimea pantalonului, în mod clasic mulți domni poartă pantaloni foarte lărgi și foarte lungi, să ajungă până aproape de călcâi, dar acum, mai nou se poartă pantaloni mai pe corp, și nu foarte lungi, că vor face multe falduri.

În ceea ce privește purtarea curelei, aceasta depinde de ocazie. Dacă e vorba de un costum pentru business sau viața de zi cu zi, se paote purta o curea. Dar dacă e vorba de un eveniment mai formal, cureaua este o greșeală, nu se poartă curea la eveniemnte formale. Poate fi înlocuită cu bretele sau chiar deloc. Pentru eveniment exclusiviste, high class, se poate purta un brâu. Purtarea curelei la evenimente foarte formale este o mare greșeală din punct de vedere vestimentar.

Sacoul trebuie să aibă mânecile mai scurte, cât să se vadă din manșetă un centimetru, iar la talie un pic mai cambrat. Sacoul modern este mai scurt.

Una dintre cele mai mari probleme ale bărbaților este unde ne închid nasturii. Regula generală când e vorba de un articol vestimentar cu de la doi nasturi în sus - sacou vestă, cardigan, palton, ultimul nasture se lasă deschis întodeauna. Motivul: construcția unui sacou trebuie să aibă forma unui triunghi vizual, cu bază în șold, pentru că atenția asupra feței.

Există o singură excepție: sacoul la un singur nasture. Acesta se ține mereu închis cu excepția când domnul se așează.

Papionul negru este maximul eleganței. La un eveniment foarte formal, de seară, se recomandă un papion negru de mătase, însă domnii care nu suportă papionul pot purta o cravată neagră.

La capitolul accesorii, batistele din mătase și colorate sunt pentru outfit-urile casual, pentru cele mai business merge o batistă de bumbac și să se vadă o dungă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri