Bucate de Crăciun, la comandă. Un meniu pentru șase persoane costă 600 de lei

Data publicării:
mamaliga cu sarmale

Una dintre cliente spune că nu are timp să gătească pentru sărbători. Mâncarea o comandă de la o firmă de catering care i-o va aduce direct la uşă. Astfel, scuteşte timp preţios în care se poate ocupa de lucruri mai plăcute. „Pot să mă duc la coafor, să mă mai întâlnesc cu o prietenă sau multe alte lucruri potrivite evenimentului”, explică ea.

Odată făcută comanda, în bucătărie nu e timp de stat. „Acesta este preparatul nostru finit. Sărmăluțele în foi de varză cu mămăliguță. Noi așa le servim, în farfurie și cu decorul respectiv”, spune Ion Mocanu, bucătar-șef.

Şi cine nu vrea o masă tradiţională are de unde alege. „Au fost cereri din partea clienților ceva mai speciale. Vânat, fructe de mare, pește”, explică Irina Bouroş, administrator restaurant.

Pe masura ce vin comenzile, preparatele se fac în ziua respectivă, deci toate sunt cât se poate de proaspete

Un platou pentru şase persoane cu mezeluri, brânzeturi, pomana porcului, sarmale, salate şi fripturi ajunge să coste 600 de lei.

Altă firmă, alte tentaţii. Daniela apelează la firme specializate pentru desertul de Crăciun. Dar nu pentru că nu s-ar pricepe. „Acum, de când cu copilul, dus-adus de la grădiniţă, la serviciu, timpul este scurt”, subliniază ea. „Până cum avem comenzi pentru 20 de cozonaci, dar încă este devreme. Din experienţele anterioare, cam cu 2 săptămâni înainte primeşti comenzile. Avem pentru 20 de cozonaci deja şi cred că vreo 20 de kilograme de prăjituri”, spune Nicoleta Hriţcu, administratorul cofetăriei.

Un kilogram de prăjituri se vinde cu 60 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri