BUSINESS CLUB. Secretul celei mai gustoase ciocolate

Data publicării:
2002ciocolata-50603

Boabele de cacao sunt prăjite şi prelucrate în atelierul din Paris.

„Ideea este să prăjim boabele la Paris, să fabricăm materia primă aici, la Paris, și să realizăm o vânzare de manufactură, adică o vânzare de atelier. De aceea, aici se primesc sacii cu boabe de cacao, aici se fabrică și aici se vinde”, spune Alain Ducasse, chef trei stele Michelin.

Secretul unei ciocolate rafinate stă în boabele de cacao. Cele din Peru sunt aromate, au un ușor gust de vin, cele din Ecuador au o aromã uscată, iar în amestec cu cafeaua etiopiană dau o plăcută aromă de lapte.

„Nu căutăm să eliminăm imperfecțiunile, dimpotrivă. Dacă eliminăm imperfecțiunile, în final nu facem decât să globalizăm gustul. Noi vrem mai degrabă să le accentuăm, pentru ca fiecare ciocolată să-și păstreze gustul original”, mărturisește Alain Ducasse.

Alături de ciocolata propriu-zisă, produsele din atelier conțin și alte ingrediente, ca de exemplu piper din Țara Bascilor, prune marinate în Armagnac sau semințe de pin.

Preţurile încep de la șase euro pentru o tabletă de ciocolată cu lapte, dar ajung şi la 10 euro pentru sortimente mai deosebite, ca Porcelana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri