Ca-n filme. Stephen King, regele groazei la Hollywood

Data publicării:
stephan king carrie

Cea mai cunoscută adaptare după un roman de-al lui King este „The Shining", în regia lui Stanley Kubrick. Autorul şi-a exprimat cu vehemenţă nemulţumirea faţă de film şi faţă de cineast. Kubrick a decis schimbarea finalului din carte şi a mizat mai puţin pe elementele supranaturale. Pentru că Stephen King şi-a dorit să vadă un "Shining" mai fidel, în 1997 autorul a produs o miniserie de televiziune, care dura 273 de minute!

Stephen King tocmai a lansat "Dr. Sleep", o continuare la "The Shining", în care Danny Torrance este adult.

Un autor foarte prolific, Stephen King s-a inspirat foarte mult din locul în care s-a născut şi a crescut: statul american Maine. Este fiul unui marinar care, atunci când Stephen avea doi ani, a spus că se duce să-şi cumpere ţigări şi nu s-a mai întors. King a fost interesat de poveştile sinistre din copilărie şi a început să le scrie încă din şcoală generală.

Atunci când era copil, Stephen King a fost martorul morţii unui prieten, călcat de tren, deşi nu îşi aduce aminte episodul

King a fost coscenarist la filmul "Creepshow" de George A. Romero şi a scris scenariul unui episod din "Dosarele X".

Primul său român, „Carrie", a fost ecranizat în 1976, de Brian de Palma, şi a devenit un clasic. Producţia a avut parte şi de un remake, anul acesta, dar care a avut cronici proaste şi încasări mici.

Pe lângă amintirile din copilărie, Stephen King s-a folosit în poveştile sale şi de experienţă lui ca scriitor. Multe dintre personajele sale sunt autori în criză de inspiraţie care îşi pierd minţile. Este cazul protagoniştilor din filmele „The Shining", „Camera 1408", „Secret Window" şi „Misery". Personajele sale au fost interpretate de nume mari precum Jack Nicholson, Johnny Depp, John Cusack şi James Caan.

Kathy Bates a primit un Oscar pentru rolul principal din "Misery".

Stephen King a speculat folclorul american, superstiţiile şi supranaturalul în poveştile sale, însă adaptările cinematografice cu cel mai mare succes sunt poveşti despre răul care vine din oameni, nu din afara lor.

Shawshank Redemption", regizat de Frank Darabont, se află pe locul întâi în topul celor mai bune filme pe IMDB, baza de date în care există orice producţie cinematografică sau de televiziune. Peste un milion de utilizatori ai site-ului i-au dat o notă mare, iar fanii peliculei sunt încă fideli, la aproape 20 de ani de la premieră. Tot Darabont a regizat adaptarea după romanul „The Green Mile", nominalizat la patru Oscaruri.

În familia King, talentul se transmite. Unul dintre fiii săi, Joe Hill, este şi el scriitor şi scrie tot poveşti de groază. S-a lansat cu pseudonim, pentru a evita comparaţiile cu tatăl sau, şi a publicat până acum trei romane şi un volum de povestiri. În curând va apărea prima adaptare după un român de-al său, „Horns", cu Daniel Radcliffe în rolul principal!

Seria de benzi desenate "Locke & Key", scrisă de Joe Hill, va fi şi ea ecranizată în trei filme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri