Colin Firth a depus actele pentru a primi cetăţenia italiană

Data actualizării: Data publicării:
colin
Foto: Facebook

Actorul britanic Colin Firth, premiat cu Oscar, BAFTA şi Globul de Aur pentru rolul din filmul ”Discursul regelui”, a depus la ambasada Italiei din Londra actele oficiale prin care solicită cetăţenia italiană, în urma deciziei luate de Marea Britanie prin intermediul unui referendum în 2016 de a părăsi Uniunea Europeană, proces cunoscut sub numele de ”Brexit”, informează contactmusic.com citat de News.ro.

colin
Foto: Facebook

”Colin Firth era îngrozit de Brexit şi este îngrijorat de consecinţele acestuia”, a dezvăluit o sursă pentru tabloidul Daily Mail.

Actorul britanic, în vârstă de 56 de ani, care este căsătorit cu producătoarea italiană de film Livia Giuggioli, vorbeşte fluent limba italiană.

Cei doi au împreună doi copii - Luca, în vârstă de 16 ani, şi Matteo, în vârstă de 13 ani - şi locuiesc împreună la Londra. Colin Firth a criticat decizia luată de britanici prin referendumul din 2016 de a părăsit Uniunea Europeană.

”Pentru mine, acesta este un dezastru de proporţii nebănuite. Brexit-ul nu are niciun aspect pozitiv. Mulţi dintre colegii mei, inclusiv Emma Thompson, sunt, ca şi mine, europeni entuziaşti, şi nici acum nu ne vine să credem ce s-a întâmplat”, a declarat Colin Firth pentru un cotidian austriac.

În urmă cu câţiva ani, starul britanic a spus că nu simte că ”rădăcinile” sale ar mai fi ”implantate” în Marea Britanie.

”Nu sunt că aş mai avea rădăcini aici. Mă simt foarte conectat cu America. Mama mea a crescut acolo şi am petrecut un an într-un liceu din Statele Unite. Pe măsură ce creşteam, aproape că mă simţeam american în multe privinţe”, a dezvăluit în 2010 starul britanic, care şi-a petrecut copilăria în satul Grayshott din comitatul englez Hampshire. 

Colin Firth va putea să îşi păstreze paşaportul britanic şi în cazul în care va primi cetăţenia italiană, întrucât ambele ţări permit locuitorilor lor să deţine cetăţenie dublă.

”Colin Firth a aplicat pentru a obţine cetăţenie dublă (britanică şi italiană) pentru a avea acelaşi tip de paşaport cu soţia şi copiii lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al actorului.

Agentul de presă al starului britanic a refuzat să confirme sau să infirme dacă demersul întreprins de Colin Firth a fost motivat în mod direct de ieşirea iminentă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Colin Firth, născut pe 10 septembrie 1960, este un actor britanic, devenit celebru graţie interpretării personajului Mark Darcy în adaptarea pentru televiziune a romanului ”Mândrie şi prejudecată” de Jane Austen şi s-a remarcat apoi în producţii cinematografice de mare succes, precum ”The English Pacient” şi seria ”Bridget Jones”, a cărui protagonistă este Renée Zellweger. A câştigat numeroase trofee, inclusiv premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru rolul din pelicula ”Discursul regelui” şi a primit premiul de interpretare masculină - Coppa Volpi - la Festivalul de la Veneţia pentru rolul din filmul ”A Single Man”, care i-a adus şi o nominalizare la Oscar. În 2011, actorul britanic a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri