Cum te poate ajuta marijuana să devii un părinte mai bun. Povestea unui tată

Data actualizării: Data publicării:
Obama Admin. Unveils New Policy Easing Medical Marijuana Prosecutions
Foto: Gulliver/Getty Images

Numeroase studii indică beneficiile pe care controversata plantă le are asupra sănătăţii, de la tratarea migrenelor, până la vindecarea cancerului. Pe lângă acestea, un tată susţine că marijuana l-a ajutat să devină şi un tată mai bun pentru cele trei fete pe care le creşte.

Obama Admin. Unveils New Policy Easing Medical Marijuana Prosecutions
Foto: Gulliver/Getty Images

Totul a început pe când Mark Wolfe avea 44 de ani şi suferea de dureri de spate. Pentru a-i face viaţa mai uşoară, medicul i-a recomandat medicamente pe bază de marijuana. Nu numai că tratamentul l-a ajutat să suporte mai uşor problemele de spate, dar l-au făcut şi un părinte mai bun pentru fiicele lui, spune acesta.

Jur că am devenit un tată mai iubitor şi mai atent de când iau medicamentele prescrise. Poate că nu este o surpriză pentru mulţi. După cum poate confirma oricine a încercat în facultate, marijuana creşte abilitatea de a percepe frumosul şi unicitatea lucrurilor obişnuite. Nu numai că vei observa nuanţele subtile din blana pisicii, dar vei rămâne captivat minute în şir,” spune Mark Wolfe într-un articol publicat de The New York Times.

Iar atenţia pentru detalii şi răbdarea obţinute în urma tratamentului l-au transformat într-un părinte mai bun.

Aceste calităţi sunt foarte utile în relaţia părinte copil. Pe lângă mâncare, casă şi haine, ce alte nevoi au copiii mici? Atenţie, dragoste şi susţinere. Mulţumesc, doctore,” adaugă tatăl care povesteşte că înainte de tratament era un părinte prea obosit pentru a acorda atenţia cuvenită copiilor lui.

„Obligaţiile parentale deveniseră o corvoadă. Eram atât de stresat la sfârşitul zilei încât micile bucurii ale copiilor, precum lecturile înainte de culcare sau joaca, deveniseră sarcini neplăcute pentru mine pe care le făceam în cea mai mare grabă,povesteşte Wolfe.

Însă tratamentul cu marijuana a schimbat lucrurile pentru stresatul tată. Timpul petrecut alături de cei mici devine mult mai distractiv când iau medicamentele (niciodată de faţă cu copiii şi niciodată nu exagerez). Devin copil din nou, pot vedea lumea prin ochii fetiţelor mele şi pot experimenta bucuria jocului alături de ele,spune Wolfe.

„Nu sugerez nicidecum ca toţi părinţii stresaţi să apeleze la marijuana. În anumite state, poţi fi chiar arestat pentru asta. Şi nu trebuie să trecem cu vederea riscurile care pot exista. Am auzit că poate afecta memoria de scurtă durată. Însă, în cazul meu beneficiile sunt mai mari decât riscurile,adaugă Wolfe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Elefant alaturi de puiul sau
Elefanții stresați de la un zoo din Polonia vor primi un tratament cu marijuana medicinală
marijuana, cannabis
O companie americană vine în Transilvania să cultive cannabis
Partenerii noștri