Delfinariul din Constanța se modernizează. Lucrările amenajare vor costa 2,9 milioane de euro

Data publicării:
delfinariu-1

Turiştii se vor putea bucura de spectacolele oferite de cei doi delfini, în bazinul mare al complexului, abia din vara anului 2015. Atunci când, odată terminat proiectul de modernizare numărul locurilor din gradene va fi dublat, de la 600 la 1200.

Piscina va fi acoperită cu panouri pentru că, spun îngrijitorii centrului, lumina îi deranja pe delfinii Chen Chen şi Ni Ni. Schimbarea va fi benefică şi pentru spectatori, care până acum stăteau mai bine de jumătate de oră, cât dura spectacolul, în bătaia soarelui. Şi apa din bazin va fi mai limpede, de acum.

„Delfinariul va veni până la linia fundaţiilor care deja sunt executate, pe care se va monta structură metalică şi închiderea cu panouri”, a spus Constantin Văduva, constructor

La Delfinariul din Constanţa ar putea ajunge un al treilea delfin, un mascul, pe care conducerea complexului vrea să-l cumpere cu banii primiţi de la compania de asigurări, după moartea lui Pei Pei, anul trecut. Trebuie îndeplinite însă anumite condiţii.

Pentru a face faţă cererii, pe timpul verii, conducerea complexului a decis să organzeze spectacole în fiecare zi.

Până atunci, delfinii vor face spectacol în bazinul mic, care are însă o capacitate de doar 300 de locuri pentru vizitatori.

Lucrările de modernizare se ridică la 10 milioane de lei și vor dura 14 luni. Banii sunt asiguraţi de la bugetul statului, dar şI din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri