Fanii trupei Radiohead au fost atacaţi de islamişti radicali

Data publicării:
radiohead -getty

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Un fan care s-a aflat la eveniment a spus că "erau determinaţi să ne ucidă". "Am fost bătuţi de mai mult de 20 de bărbaţi, sticle de bere au fost sparte în mâinile noastre, nu-mi dau seama cum am reuşit să ieşim. Sper să nu moară nimeni", a spus acesta într-un video pe o reţea de socializare. 

"Mulţumesc pentru sprijinul vostru. Vă iubesc pe toţi. Se pare că toată lumea de la evenimentul nostru e bine. Pentru prima dată în viaţa mea am fost speriat că voi muri. Nici nu pot gândi acum. <Weird fishes> este cântecul meu favorit dintre toate şi am dansat pe el afară când a început totul. Acum, are un sens şi mai mare pentru mine", a mai spus fanul Radiohead. 

Un alt fan a scris pe Reddit: “Te rog, spune-le celor de la Radiohead şi prietenilor tăi, familiei, să nu viziteze niciodată Turcia. Şi transmite tuturor asta ca să vadă care este astăzi adevărata faţă a Turciei. Mi-e rău şi am obosit în această ţară şi cu oamenii ei netrebnici şi vreau să scap de aici pentru totdeauna". 

Radiohead a transmis mai târziu: "Inimile noastre sunt alături de cei care au fost atacaţi la Velvet IndieGround din Istanbul. Sperăm că într-o zi să putem fi în stare să privim înapoi la astfel de acte de intoleranţă violentă ca lucruri dintr-un trecut îndepărtat. Pentru acum, putem oferi fanilor noştri din Istanbul dragostea şi sprijinul noastru". 

Duminica trecută, un terorist islamist radical a împuşcat şi omorât 49 de oameni şi a rănit mulţi alţii. Teroristul şi-a revendicat apartenenţa la ISIS. În noiembrie 2015, tot terorişti de la ISIS au atacat sala de concerte Bataclan din Paris, în timpul spectacolului trupei Eagles of Death Metal. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri