Fără petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase de Revelion. Ce materiale pirotehnice puteţi cumpăra şi folosi

Data publicării:
artificii

Vânzările de artificii au crescut considerabil acum, la finalul anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Motivul: hotelierii au pregătit mai multe spectacole de lumini pentru noaptea de Revelion. Şi persoanele fizice şi-au făcut provizii serioase pentru petrecerile private. Ce trebuie să ştie acestea însă este că nu au voie să cumpere orice produs de acest gen. Potrivit legii, persoanele fizice pot cumpăra, deţine şi folosi doar anumite articole pirotehnice: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc sau sateliţi, toate etichetate.

Aceste categorii sunt stabilite în funcţie de gradul de periculozitate, iar cele enumerate sunt cele mai sigure şi permise de lege. Nu sunt permise pocnitorile, petardele şi „obiectele zburătoare luminoase”.

Cei care vând sau cumpără articole pirotehnice interzise prin lege sunt pasibili de închisoare de la trei luni la 1 an.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute, autorităţile avertizează că doritorii trebuie să cumpere astfel de obiecte de distracţie numai de la comercianţii autorizaţi şi să ţină cont de instrucţiunile de folosire. Dincolo de riscul de incendiu, atunci când sunt folosite necorespunzător, ele pot provoca arsuri pe mâini şi faţă, dar şi răni la ochi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri