Filmul românesc, glorie cu bani puțini. Trei premiere în cinematografia autohtonă

Data publicării:
2202film 20romanesc-51048

Și nu este singura lansare cinematografică așteptată de cineaștii români. Joi a avut loc premiera de gală a producției „Rocker” de Marian Crișan, iar pe 1 martie Florin Piersic Jr. lansează lungmetrajul „Killing Time”.

Să faci film într-o țară ca România este greu, dar premiul obținut de Călin Peter Netzer arată că se poate. În exclusivitate din Berlin, Netzer a vorbit cu emisiunea „Ca-n filme” despre dificultățile de producție a unui film care a adus în România o statuetă de aur.

Am avut numai 30 de zile de filmare. La un scenariu de 126 de pagini e foarte dificil. Am lucrat așa, 14-15 ore pe zi. Echipa era epuizată, mai ales Luminița, care venea la make-up cu două ore înainte. Am fost storși, ca să zic așa” povestește regizorul Călin Peter Netzer.

Poziția copilului” se va lansa în România pe 8 martie. Un alt film care va avea premieră în curând și pentru care echipa de producție a trebuit să găsească soluții de finanțare cel puțin interesante este „Killing Time”, de Florin Piersic Junior.

Una peste alta, românii sunt inventivi, iar regizorii și producătorii de film de la noi se descurcă așa cum pot. Cât de multe sacrificii creative se fac în cinematografia noastră din cauza facturilor, aflați duminică seară, la ora 20.20, într-o ediție specială a emisiunii „Ca-n filme”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri