FOTO. Transilvania, văzută prin ochii unui jurnalist american

Data publicării:
transilvania jurnalist 1 1

 

Galeria de imagini este însoţită şi de un text în care vorbeşte despre excursia de cinci zile pe care a făcut-o în România.

Ajuns la Sinaia, jurnalistul a remarcat hotelurile de tip vile ieftine şi proximitatea faţă de Castelul Peleş, un conac cu turnuri impresionante care se conturează deasupra oraşului, înconjurat fiind de pădure.

Următoarea oprire a fost la Braşov, despre care Alex Schechter scrie că este plin de pensiuni ieftine, până în 60 de dolari pe noapte.

O altă localitate vizitată este satul Viscri, unde spune că se pot închiria camere direct în casele ţăranilor. „Niciun un tren nu se opreşte în acest sat saxon îngropat în peisajul rural, aşa că e bine că suntem cu maşina", scrie Schechter. El a vizitat biserica fortificată.

Următoarea atracţie turistică pe care jurnalistul a vizitat-o este Sighişoara, „perla Transilvaniei", după cum o numeşte. Aminteşte şi de preţurile la cazare: 59-99 dolari/noapte.

Jurnalistul a trecut şi prin Sibiu, el declarându-se impresionat de Muzeul Brukenthal şi de colecţia de picturi semnate de artişti precum van Eyck, Koninch sau Pietro Liberi.

Shermans Travel este un site de călătorii, care publică conţinut editorial despre diverse destinaţii, dar care oferă cititorilor şi oferte la pachetele turistice şi biletele de avion.

Vizita jurnalistului a fost plătită de Autoritatea Naţională pentru Turism, din bugetul Autorităţii
aprobat pe anul 2013 – Programe din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale (FEDR). Valoarea estimativă a contractului a fost de .690 lei fără TVA, potrivit caietului de sarcini.

Sursa foto: http://blog.shermanstravel.com

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri