HamFest, primul festival dedicat deopotrivă câinilor şi stăpânilor lor

Data publicării:
agility01

Labradori, bichoni, terrieri şi alţi câini de rasă şi-au dat întalnire la HamFest, un festival dedicat celui mai bun prieten al omului. Concursuri de frumuseţe, curse de alergare, şedinţe foto şi demonstraţii de dresaj sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de organizatori.

Câinii de talie mică şi medie au scos cei mai buni timpi la alergat. Unii, impulsionaţi de stăpâni, s-au comportat ca la marile concursuri.

Un câine din rasa Akita Inu a venit tocmai din Rusia şi a concurat la sărituri cu labradori şi pitbuli. Odată ajuns în faţa obstacolelor s-a răzgândit, deşi niciodată un Akita Inu nu se dă bătut.

„Această rasă este una dintre cele 14 rase naturale 100%. Nu este o corcitură. E un samurai, o rasă naturală. E prietenos cu copiii, cu oamenii, dar nu şi cu alţi câini, pentru că acestei rase îi place să domine”, spune Serghei Lazo, stăpânul câinelui.

Un labrador de un an şi o lună, pe nume Urs, a venit să alerge şi să se joace, însă când i-a venit rândul a abandonat competiţia.

Nu au lipsit nici lecţiile de dresaj, indispensabile pentru dezvoltarea câinelui şi pentru definirea relaţiei pe care acesta o va avea apoi cu stăpânul său.

Porţile festivalului HamFest rămân deschise până duminică seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri