Începuturile Divertis, povestite la Prima Ediţie

Data publicării:
toni grecu jurnal pentru copii

Invitat special la matinalul DigiFM, Toni Grecu a povestit cum a fost înfiinţată trupa Divertis și cum, în anii 90, aceasta a devenit un fenomen naţional.

Cătălin Miu: Atunci când a fost mai greu, Divertis a fost alături de noi să ne susțină moral. Aveam nevoie de Divertis.

Toni Grecu: Pentru noi a fost o șansă pentru că am prins tranziția dintre două regimuri. Nu toți au șansa asta.

Toni Grecu, unul dintre cei care a pus bazele renumitei trupe de umor Divertis, îşi aminteşte de momentele de început, de la Iaşi, din perioada studenţiei.

Toni Grecu: O joacă pur și simplu în perioada studenției, prin 1981, când am zis trei oameni, colegi de grupă la Facultatea de Electronică din Iași, să facem glume. Și ne-am dus la o serbare de iarnă organizată tot de noi. Şi am apărut pentru prima dată cu numele Divertis la această serbare.

Momente care le-au amintit și matinalilor DigiFM, cu plăcere, tot de perioada studenţiei în care erau fani Divertis.

Cătălin Striblea: „A făcut lumea mai deșteaptă, sincer, știi. Adică a avut niște idei și niște gânduri luminoase și eu cred că a făcut mai bine în '90. În '90, cine își mai aduce aminte, lucrurile erau mult mai rele în România decât sunt astăzi. Dar parcă și noi râdeam mai cu spor.”

Toni Grecu: „Noi, de fapt, nu am făcut altceva decât să zugrăvim, într-o manieră relaxată, încrâncenarea anilor '90. Pentru că a fost o perioadă încrâncenată, în care patima era mai presus de orice. Noi am încercat să dăm puțin deoparte patima și să punem un strop de umor. Cine apreciază chestia asta nu ne rămâne decât să ne ridicăm pălăria în fața lui. Cine nu, la fel.”

Matinalul Digifm poate fi ascultat în fiecare zi, de luni până vineri, de la 6.30 la 10.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri