JURNAL DE CĂLĂTORIE. Echinocțiu în parcul cu 1.000 de cireși

Data publicării:
baltoiu spania 1

Pe 20 martie, de ziua echinocțiului de primăvară, este sărbătoare națională în Japonia și toată lumea este liberă și profită din plin să iasă în parcuri. În parcul UENO din Tokio sunt plantați nu mai puțin de 1000 de cireși, iar momentul când sunt înfloriți este un adevărat spectacol.

Parcul UENO este o combinație perfectă între nou și tradiție. 50 de lampioane din cupru, donate de prefecturile japoneze sunt folosite la ceremonii sacre, iar la doi pași de acestea se află și o grădină zoologică, unde vedetele sunt doi urși panda.

Și pentru televiziunile din Japonia înflorirea cireșilor este subiectul principal al zilei. Reporterii realizează interviuri la primul picnic al anului pentru japonezi.

Într-o altă parte a parcului, vizitatorii pot să-și lase mesajele de speranță într-o viață mai bună și plină de sănătate. Mesajele vin din toate colțurile lumii.

Parcul UENO merită câteva zile pentru a fi vizitat, dacă ne gândim la numărul mare de obiective pe care-l găzduiește. Este și ocazia de a-i vedea pe japonezi altfel decât grăbiți către locul de muncă și extrem de serioși și respectuoși. (Un reportaj realizat de Ciprian Bălțoiu).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri