Galerie Foto La proba costumului de baie de la Miss Univers 2023, miss Pakistan a produs o surpriză de proporție

Data actualizării: Data publicării:
miss-pakistan (9)
Miss Pakistan, Erica Robin, walks around in a covered outfit during the swimsuit round at the 72nd Miss Universe pageant in San Salvador, November 18, 2023.,Image: 822990765, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

A 72-a ediție a concursului Miss Univers a fost marcat de mai multe premiere. Pentru prima dată în istorie, o tânără din Pakistan a concurat la concursul internațional de frumusețe, ceea ce a provocat furie în statul profund conservator. La proba costumului de baie, concurenta pakistaneză Erica Robin a marcat o a doua premieră și a apărut pe podium în burkini, costumul de baie pentru femeile musulmane, care acoperă întregul corp.

Spectatorii din San Salvador, acolo unde a avut loc concursul, au izbucnit în urale și au început să aplaude furtunos, în timp ce Erica Robin și-a început defilarea pe scenă. Ea a îmbrăcat un burkini roz, cu detalii strălucitoare, care i-a acoperit aproape fiecare centimetru de piele, în timp ce celelalte concurente care au defilat alături de ea purtau constume de baie îndrăznețe.

La proba costumului de baie de la Miss Univers 2023, Miss Pakistan a apărut îmbrăcată în burkini FOTO: Getty Images
La proba costumului de baie de la Miss Univers 2023, Miss Pakistan a apărut îmbrăcată în burkini FOTO: Getty Images

Robin, care s-a clasat în top 20 în competiție, a făcut istorie fiind prima femeie care a reprezentat Pakistanul în acest concurs, deși s-a confruntat cu reacții foarte dure în țara ei.

„Sunt mândră să lupt pentru convigerile mele. Imediat după ce am fost anunțată ca fiind noua deținătoare a titlului Miss Univers Pakistan, am primit unele reacții negative, dar vreau să lupt pentru ceea ce cred”, a spus Robin în prezentarea ei ei pentru Miss Univers.

„În ciuda acestor critici, am fost pregătită să înfrunt orice provocări, păstrând în același timp valorile pe care le are tânără pakistaneză modernă”, a adăugat ea.

Potrivit biografiei sale, Robin face parte din minoritatea religioasă creștină din Pakistan, care reprezintă aproximativ 1% din populație.

Miss Pakistan nu a fost singura femeie din top 20 care a făcut istorie la Miss Univers 2023. Miss Nepal, Jane Dipika Garrett, a fost prima concurentă corpolentă care a concurat, Miss Columbia, Camila Avella, a fost prima femeie căsătorită și prima mamă care a fost în competiție de când Miss Univers și-a schimbat regulamentul, în august 2022, iar Miss Portugalia, Marina Machete, a fost prima concurentă transgen care s-a clasat în top 20.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri