Ministrul Turismului promite sprijin pentru relansarea staţiunii Băile Herculane

Data publicării:
hotel-decebal

Altădată pline, hotelurile din Băile Herculane sunt acum numai ruine. Puţinii turişti care se mai încumetă să vină în staţiune se plâng ca nu mai găsesc nici măcar un chioşc de ziare sau un magazin alimentar, iar localnicii recunosc că de la an la an e mai rău. 

Ministrul a vizitat şi clădirile istorice, acum abandonate. Operatorii turistici spun că politicienii sunt de vină pentru starea în care a ajuns acum staţiunea.

„Nici un ministru în afară de promisiuni nu a venit cu fonduri pentru a relansa turismul balnear. Dacă ministerul nu sprijină dezvoltarea în anasamblu a staţiunii, agentul de turism e mai retras”, se plânge Petru Szilasi, proprietarul unuii hotel.

Ministrul Turismului promite că va readuce staţiunea pe linia de plutire. „O să mă ocup personal, să văd cine este investitorul şi de ce a lăsat în paragină clădirile. Nu poţi să distrugi o zona istorică, o zonă cu potenţial turistic peste nivelul mediu european”, a spus Maria Grapini.

Aceasta vrea să viziteze şi alte staţiuni balneare aflate în paragină. Maria Grapini spune că va căuta soluţii pentru a reface clădirile şi pentru a readuce turiştii de altădată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri