O lună de cultură. incubator107 vrea să readucă spiritul liber și creativitatea în Vama Veche

Data publicării:
DSC1081

Vama Veche a ajuns un loc murdar, aglomerat, zgomotos și nesigur. Cândva era un loc liniștit, ocrotit, în care oameni ai culturii schimbau idei de-a lungul serilor interminabile de discuții în jurul focului, improvizații muzicale și poezie. Era un loc atemporal și liber, așa ne-au povestit părinții noștri”, a afirmat Ștefana Popa, fondatoarea proiectului Incubator 107.

incubator107 este un proiect în care oricine poate învăța pe oricine orice, este viața de după birou”, a explicat Ștefana.

După doi ani, timp în care incubator107 a încurajat comunitățile din România să-și descopere pasiunile și să-și urmeze vocația, proiectul își propune să se mute pentru o lună în Vama Veche.

Iurta călătoare”, cortul de șapte metri diametru construit de voluntarii de la incubator107, va găzdui săptămânal, de joi până duminică, între 11 iulie și 11 august, ateliere pentru toate vârstele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Printre atelierele oferite de meșterii din București, Oradea, Timișoara, Iași sau Brașov, adunați în Vama Veche, dacă reușesc să strângă bani, se numără zmeie, baloane uriașe de săpun, gastronomie, tatuaje temporare cu Henna, jonglerie, telepatie, dans scoțian și coregrafii de grup, teoria iubirii, pictat pe tricouri, origami, upcycled jewerly, teatru labirint, improvizație, masaj, tarot, vindecare emoțională, gimnastică energetică, chiromanție, acrobație, cosițe de Cosânzeană, animație socio-educativă, reflexoterapie și olărit.

În fiecare sâmbătă va avea loc o nocturnă cu teasere ale atelierelor invitate și câte un concert cu Toulouse Lautrec, Adrian Naidin, We Singing Colors și Petra Acker.

Pentru transportul iurtei, a muzicienilor și a echipelor de meșteri din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea până în Vama Veche, dar și pentru cazarea artiștilor, incubator107 are nevoie de 2.400 de euro.

Citiți și:

Digicult. Incubator 107 sau ce poți să faci cu mansarda de la tata

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri