Orient Express, la 130 de ani. Cât costă călătoria anuală cu cel mai cunoscut tren din lume

Data publicării:
orient

Astăzi, Orient Express-ul pleacă la drum o dată pe an, pe aceeaşi rută, călătorie pentru care turiştii trebuie să scoată din buzunar o mică avere.

Călătoria cu Orient Express-ul de astăzi se face o dată pe an, pe ruta Paris-Istanbul, readucând în memoria turiştilor din toate colţurile lumii traseul celui mai cunoscut tren al tuturor timpurilor.

Trenul este compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase, iar turiştii se bucură tocmai de atmosfera interbelică pe care o oferă interiorul garniturii. Călătoria cu Orient Express-ul durează şase zile. Expresul oprește în Veneția, Budapesta și București. Un veritabil hotel de lux pe roți, trenul are 15 vagoane din anii '20. Sunt restaurate și au tot confortul. În plus, 50 de angajaţi le stau la dispoziție călătorilor la orice oră.

„Este multă muncă pentru a face aceasta poveste realitate pentru oaspetii noştri. Dar, cu siguranţă, este istorie pe roţi. Dacă aceşti pereţi ar putea spune poveşti, acestea ar fi foarte interesante”, mărturisește un angajat.

Orient Express-ul a ajuns în România ultima dată în august, anul trecut. Pentru o călătorie de la Paris la Istanbul călătorii au scos din buzunar aproximativ 7.500 euro.

Însă, perioada de glorie a garniturii Orient Extress a fost aceea a anilor 30. Capete încoronate, nobili, diplomaţi, dar şi artişti cunoscuţi ai acelor vremuri plăteau sume exorbitante pentru o călătorie. Declinul a început la finalul anilor 30. În ciuda celor două războaie mondiale, a modificărilor de frontieră și a căderii Cortinei de Fier, „Regele trenurilor” a supravieţuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri