Povești în care răul învinge. Prinţesele celebre se confruntă cu alcoolismul, cancerul sau obezitatea

Data publicării:
printese

„Prinţese decăzute” este numele seriei de fotografii în care personajele de poveste apar în ipostaze la care oamenii nu s-ar gândi în mod normal. Dina Goldstein, fotograful canadian care a realizat imaginile, s-a revoltat împotriva ideii inoculate din copilărie că prinţesele trăiesc fericite până la adânci bătrâneţi.

Când mama ei s-a îmbolnăvit de cancer, i-a venit şi ideea primei fotografii. Ea o înfăţişează pe Rapunzel, prinţesa cu cel mai lung păr din lume.

Numai că personajul fotografei este total diferit de cel din desenul animat. Ea şi-a imaginat că prinţesa luptă cu o boală cumplită, în timpul chimioterapiei, un tratament care a făcut-o să îşi piardă preţiosul păr.

Nici Albă ca Zăpada nu este fericită. Are o căsătorie cu probleme, iar prinţul preferă să stea cu berea în mână la televizor în loc să-i dea o mână de ajutor.

Vremurile când Cenuşăreasa se căsătorea fericită cu prinţul său au trecut demult. Acum, blonda prinţesă îşi petrece timpul prin baruri şi îşi îneacă amarul în băutură. Dacă ea se confruntă cu alcoolul, Scufiţa Rosie are probleme cu obezitatea. Ea se plimbă prin pădure cu un pahar de suc de la un fast-food şi cu un coş plin cu mâncare.

Diafana Jasmin, iubita lui Aladdin, a devenit o prinţesă războinică, cu arma în mână, pe un câmp de luptă în Orientul Mijlociu. Este una dintre fotografiile cele mai controversate, iar artista a fost acuzată că o prezintă pe prinţesă ca pe o teroristă arabă.

Belle din Frumoasa şi Bestia nu se consideră deloc frumoasă. Dimpotrivă, ea simte că are nevoie de îmbunătăţiri şi este în căutarea tinereţii şi frumuseţii veşnice. Aşa că este înfăţişată pe masa unui chirurg estetician.

Spre deosebire de povestea clasică, Pocahontas nu şi-a găsit iubirea şi trăieşte singură, înconjurată de pisici. Iar Ariel, mica sirenă, nu zburdă prin ocean şi nici nu se ţine de năzdrăvănii, ci este prizonieră într-un acvariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri