Reacția Angelinei Jolie după ce a fost acuzată că a făcut „jocuri psihologice crude” cu copiii nevoiași

Data publicării:
Global Summit To End Sexual Violence In Conflict
Foto: Guliver/Getty Images

Actriţa şi regizoarea Angelina jolie a negat audiţiile ”crude”, aşa cum au fost numite pe reţelele de socializare, cu copii nevoiaşi din Cambodgia în timpul procesului de casting pentru filmul ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, realizat pentru Netflix, relatează News.ro.

Global Summit To End Sexual Violence In Conflict
Foto: Guliver/Getty Images

”Directorii de casting au făcut un joc mai degrabă deranjant prin realismul lui: au pus bani pe masă şi le-au cerut copiilor să se gândească la un lucru pentru care ar avea nevoie de ei, apoi să îi înhaţe”, se arată în interviul din Vanity fair acordat de Angelina Jolie. ”Directorul se prefăcea că îl prinde pe copil, iar el trebuia să inventeze o minciună”.

"Srey Moch (cea care a fost selectată pentru rolul principal) a fost singurul copil care se uită la bani pentru un timp îndelungat”, a declarat Jolie. ”Când a fost forţată să-i dea înapoi, a fost copleşită de emoţie... Întrebată mai târziu pentru ce a luat banii, a spus că bunicul ei a murit şi nu aveau suficienţi bani pentru o înmormântare decentă”. 

Angelina Jolie, care a regizat filmul, a declarat că a fost ”fals şi supărător” faptul că oamenii au interpretat greşit descrierea ei despre cum a decurs castingul. ”Sunt supărată că un exerciţiu al unei improvizaţii a fost descris ca şi cum ar fi fost scenariu real”, a spus regizoarea într-un comunicat de presă, scrie BBC.  

”Scopul acestui film este să atragă atenţia asupra ororilor războiului prin ochii copiilor şi să-i ajute să lupte pentru a se proteja. Sugestia că bani adevăraţi au fost luaţi de la un copil în timpul audiţiei este falsă şi supărătoare. Aş fi revoltată eu însămi dacă s-ar fi întâmplat”, a adăugat ea. 

”Fiecare măsură a fost luată pentru a asigura siguranţa, comfortul şi bunăstarea copilului în film începând de la audiţii, trecând prin producţie şi până la final”, a precizat actriţa. 

”First They Killed My Father” este debutul regizoral al Angelinei Jolie pentru gigantul Netflix. Este bazat pe o poveste adevărată  unui supravieţuitor al genocidului din Khmer Rouge, spusă prin ochii unui copil. 

Jolie a declarat pentru BBC anul acesta că speră ca filmul să ajute cambogienii să vorbească deschis despre traumă. 

Metoda de casting i-a adus ambasadoarei UNICEF numeroase critici. ”Ce joc psihologic crud pe care să îl faci unor copii săraci”, a scris un utilizator de Twitter. ”Angelina Jolie e nebună”.

Lungmetrajul este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al acestui proiect cinematografic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri