Rețeta săptămânii. Rapane cu legume țăranești

Data publicării:
RAPANE

Acestea nu sunt ușor de preparat, aşa că vă propunem să ne însoţiţi într-o experienţă culinară în zona veche a Constanţei, acolo unde un bucătar ne dezvăluie secretele unei reţete care sigur vă va tenta: rapane cu legume ţărăneşti.

O să facem rapanele cât se poate de simplu. Ce se întâmplă... nu o să folosim nimic foarte greu să vă vină greu să le gătiți”, a spus Andrei Duşu, proprietarul unui restaurant. Pentru această reţetă avem nevoie de rapane, ulei de măsline, usturoi, vin alb, ardei, roșii, suc de roşii, busuioc, sare şi piper.

Cantități pentru o porție

rapane 450g

ulei de măsline 50g

căţei de usturoi 2

ardei 1

vin alb 75ml

sos de roşii 150ml

busuioc 6-7 frunze

sare

piper

Uleiul se pune într-o tigaie, iar când este încins se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Aruncăm două firicele de ardei iute roșu, fulgi de ardei iute roșu doar puțin să-i dea puțină iuțeală, foarte puțin.

Mare grijă să nu se ardă usturoiul. Și adăugăm rapanele. Se condimentează apoi cu sare şi piper din belşug. Rapanele vor sta în jur de 5 - 7 minute pe foc, depinde de felul cum a fost curățată rapana.

Aşa cum v-am spus se scot, se fierb un pic și se freacă cu sare. La final se adaugă vin şi, după câteva minute, sosul de roşii. Dacă găsiţi roşii ţuguiate e foarte bine, dacă nu, puteţi să puneţi orice fel de roşii. Trebuie servite imediat. E foarte important ca rapanele să nu stea foarte mult fiindcă se întăresc. Garnisim frumos cu puțin busuioc. Vinul trebuie ales şi el cu grijă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
RAPANE 2
Captură de rapane pe litoral
RAPANE1
Reţeta zilei: rapane cu legume ţărăneşti
Partenerii noștri