„Rigoletto”, cu gangsteri şi baruri. Opera din Bucureşti prezintă o montare modernă a operei lui Verdi

Data publicării:
rigoletto

În viziunea indrazneaţă a regizorului australian Stephen Barlow, istoria clasică se transformă într-o poveste cu gangsteri, plasată la sfârşitul anilor 20, în Chicago. Spectacolul are şi un trailer care s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare.

Opera Rigoletto poate fi plasată în mai multe epoci, fără să intri în contradicţie cu libretul. Nu există aici nicio indicaţie de timp şi spaţiu, spre deosebire de toate celelalte opere ale lui Verdi. Bucureştiul este primul oraş în care prezentăm această producţie”, a afirmat Stephen Barlow, regizorul spectacolului.

Viziunea sa regizorală e una care se potriveşte mănuşă pe muzica respectivă. Nu este obligatoriu sa faci reconstituiri muzeistice pe scena”, a spus Răzvan Ioan Dincă, directorul Operei Naţionale din Bucureşti.

Bufonul Rigoletto îi ironizează pe soţii doamnelor seduse de stăpânul său, Ducele de Mantova. Dar ajunge să-şi piardă propria fiică din cauza uneltirilor sale nechibzuite. În noua montare, totul se petrece în lumea gangsterilor şi a jocurilor de noroc. Un test dificil şi pentru scenograful spectacolului.

Luna aceasta mai puteţi vedea spectacolul Rigoletto în weekend, pe 22 şi 23 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri