TIFF 2013 - Filme, teatru şi concerte

Data publicării:
TIFF

La Cluj plouă, dar cinefilii au venit pregătiţi pentru vremea capricioasă. Anul acesta, organizatorii le-au pregătit şi alte evenimente care nu au legătură directă cu cinematografia - expoziţii, concerte.

Corespondenţă de la Cluj de la Cătălina Bucur şi Ruxandra Grecu, reporteri „Ca-n filme

Domeniul şi Castelul Banffy de la Bontida au devenit una dintre locaţiile-vedetă ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Dacă până acum aveau loc proiecţii doar seara, îfaţa castelului în ruine, în acest an organizatorii TIFF s-au gândit  le propună familiilor, cinefile sau nu, un “Weekend la castel”.

Ieri, 250 de copii din comunitățile de romi din zona Pata Rât din Cluj-Napoca au sărbătorit Ziua Copilului în cadrul unui proiect special dedicat „celebrării diversității”. Cei mici au fost aduşi la Bontida, acolo unde s-au jucat în aer liber, dar au şînvăţat la mai multe ateliere să-şi confecţioneze jucării din materiale reciclabile, modeleze în lut, dar au şi desenat, au dansat şi au făcut cursuri de mimă. Vremea a ţinut cu ei pentru toate activităţile în aer liber.

Abia la finalul show-ului “Apolodor” susţinut de Ada Milea şi de actriţa Dorina Chiriac s-a stricat vremea. A început o ploaie torenţială, iar majoritatea celor care se aflau la castel au plecat.

După câteva ore, cinefilii s-au încumetat din nou  facă “pelerinajul” de la Cluj-Napoca la Bontida, pentru proiecţia filmului mut şi alb-negru “Blancanieves” sau “Albă ca Zăpada”, regizat de spaniolul Pablo Berger, propunerea Spaniei pentru Oscarurile 2013.

Echipa “Ca-n filme” a stat de vorbă cu Berger despre filmul său, despre provocarea de a regiza un lungmetraj mut, în alb-negru, despre un basm care a mai fost ecranizat de două ori chiar anul trecut, dar şi despre comparaţiile inevitabile cu “Artistul”, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film de anul trecut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri