VIDEO. Tur virtual în Banca Angliei. Cum arată 400.000 de lingouri de aur

Data publicării:
lingouri 1

Banca Angliei a lansat un tur virtual, astfel încât instituţia poate fi „vizitată” de utilizatorii de internet din întreaga lume.

Banca Angliei a lansat aplicaţia de vizitare a celebrei clădiri de pe strada Threadneedle, care poate fi folosită şi de pe telefoanele iOS şi Android, scrie huffingtonpost.co.uk.

Turul virtual, care poate fi accesat de pe site-ul oficial al băncii, oferă tuturor o ocazie rară de a vedea interiorul celei mai mari instituţii economice din Marea Britanie.

În turul de 360 de grade poate fi văzut şi seiful cu aur, care găzduieşte peste 400.000 de lingouri. Aurul aparţine Guvernului şi băncilor centrale, Banca Angliei deţinând doar două lingouri standard şi două lingouri romane.

Un lingou de aur valorează în prezent în jur de 350.000 de lire sterline (404.320 de euro), iar valoarea totală a seifului este de aproximativ 140 de miliarde de lire sterline (161 de miliarde de euro).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri