Zimbabwe își vinde animalele sălbatice ca să le scape de secetă

Data publicării:
elefanti in africa
Foto:: Getty Images

 

Foto: Gulliver/Getty Images

"Pot confirma că am publicat un anunț în acest sens, ca urmare a secetei agravate de fenomenul El Nino", a declarat Caroline Washaya, purtător de cuvânt al parcurilor naționale din Zimbabwe, citat de Agerpres.

"Autoritățile vând animalele pentru a strânge fonduri cu ajutorul cărora să le aprovizioneze cu apă pe cele care rămân în parcuri", afirmă și Jerry Gotora, apărător al mediului și fost director al Autorității parcurilor naționale din țară.

Zimbabwe se confruntă cu o secetă gravă, care a făcut ca un sfert din populația sa să fie în situație de nesiguranță alimentară. Această catastrofă naturală afectează și parcurile naționale, care trebuie să facă față unei populații excesive de elefanți. "Zimbabwe trece printr-una dintre cele mai grave secete din istoria sa, chiar mai severă decât cea din 1992, când mii de animale au murit, iar autoritățile parcurilor au fost nevoite să vândă multe din ele. Toate parcurile naționale se află în cele mai secetoase zone, iar marea problemă în acest context este cine va da de mâncare și de băut faunei", arată Jerry Gotora.

În ultimii ani, Zimbabwe a trebuit să vândă elefanți mai multor țări, printre care China, pentru a reduce populația care era de două ori mai mare decât capacitatea parcurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri