Povestea braşoveanului care a luat un premiu Oscar

Data actualizării: Data publicării:
boieriu2

Un braşovean care trăieşte în Canada face parte din echipa care a câştigat premiul Oscar pentru efectele speciale din filmul Jungle Book. Munca sa include şi alte producţii renumite, cum ar fi Hobbit-ul sau Jocurile Foamei.

Ioan Boieriu a lucrat în România până în 2011 în industria efectelor speciale. A emigrat în Canada iar acum este angajatul unei mari companii. Ultimul său proiect este unul de Oscar: Cartea Junglei. Ioan Boieriu: „Am lucrat în jur de 4-5 luni pe acest domeniu pe trei cazuri diferite: e vorba e râul lin în care se văd rotocoalele, vântul, în care se văd toate detaliile precum petale de flori care cad în apă, orice alt element care produce un fel de unde un râu învolburat în care se revarsă un fel de nămol, toată distracţia pe care Baloo şi Mowgli o au în râu în momentul în care cântă".

Ioan a fost şi pe platourile de producţie ale altor pelicule importante precum "Hobbitul" sau "Jocurile Foamei". Spune însă că succesul său se datoarează familiei care l-a sprijinit şi l-a încurajat pe acest drum.

Ioan Boieriu: „Soţia mea a fost foarte întelegătoare, copilul nostru s-a născut de fapt în Noua Zeelandă după ce am terminat producţia la Hobbit. Aş vrea să mulţumesc părinţilor care mi-au dat ocazia să ma exprim şi să fac ce îmi doresc”.

Ioan Boieriu a absolvit în 1997 Colegiul de Informatică "Grigore Moisil", din Braşov. Foştii săi profesori sunt mândri de performanţa tânărului.

Luminița Câmpeanu, fosta dirigintă: „A fost un elev destul de bun dar mai ales la informatică şi la Informatică aplicată din câte îmi aduc eu aminte. A fost una din promoţiile mele favorite”.

Milena Popa, directorul Colegiului Naţional "Grigore Moisil": „Noi ştim că elevii pregătiţi la Colegiul Naţional de Informatică sunt elevi foarte buni, care fac cinste acestui liceu, care fac cinste şcolii braşovene”.

Nu sunt singurii care l-au felicit pe Ioan.

Ioan Boieriu: „M-am trezit cu sute de mesaje pe Facebook, o grămadă de mailuri şi telefonul a sunat toată ziua.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri