Melissa Barrera nu mai apare în „Scream 7”. Actrița a fost concediată după postări pro-palestiniene și acuzații de antisemitism

Data publicării:
actrița melissa barrera pozează lângă un afiș al filmului Scream
Melissa Barrera (foto) a spus că tăcerea nu este o opțiune. Sursa foto: Profimedia Images

Actrița Melissa Barrera a fost concediată de la producția peliculei „Scream 7” după ce compania „Spyglass” a transmis că postările ei pro-palestiniene pe rețelele sociale sunt antisemite, transmite BBC.

Vedeta a postat în mod regulat despre conflictul Israel-Gaza, inclusiv redistribuind o postare care acuza Israelul de „genocid și epurare etnică”. Răspunsul companiei de producție „Spyglass” a fost concedierea, pe motiv că are „toleranță zero față de antisemitism”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Între timp și Susan Sarandon a fost abandonată de agenția ei de la Hollywood, după ce a vorbit la un miting pro-palestinian. Actrița, care a jucat în „Thelma și Louise”, nu a comentat situația.

Cum se apără Melissa Barrera

Dar miercuri seara, actrița mexicană Barrera și-a apărat comentariile într-un story pe Instagram: „Cred că un grup de oameni nu este conducerea lor și că niciun organ de conducere nu ar trebui să fie deasupra criticilor.”

„Mă rog zi și noapte pentru a nu mai avea morți, pentru a nu mai avea violență și pentru o conviețuire pașnică. Voi continua să vorbesc pentru cei care au cea mai mare nevoie și voi continua să pledez pentru pace și siguranță, pentru drepturile omului și libertate”, a scris Barrera.

„Tăcerea nu este o opțiune pentru mine”, a mai ținut să sublinieze actrița.

Înainte ca plecarea ei să fie anunțată, Barrera a redistribuit un citat pe Instagram, care spunea: „La sfârșitul zilei, prefer să fiu exclusă pentru cine includ, decât să fiu inclusă pentru cine exclud”. Acea postare a fost interpretată de unii dintre adepții ei ca o referire la faptul că a fost exclusă din film.

Barrera a avut rol principal în ultimele două filme „Scream” și a jucat, de asemenea, în recenta versiune ecranizată „Carmen” și în adaptarea din 2021 a musicalului „In The Heights”.

Alte postări împărtășite de Barrera în ultimele săptămâni au inclus una despre „denaturarea” Holocaustului „pentru a stimula industria armamentului israelian” și alta care spune că Gaza este „în prezent tratată ca un lagăr de concentrare”.

Ce spun regizorul „Scream 7” și compania de producție 

Într-o declarație transmisă Variety, un purtător de cuvânt al companiei de producție „Scream 7” Spyglass a declarat că poziția sa este „fără echivoc clară”. Aceasta spune: „Avem toleranță zero pentru antisemitism sau incitarea la ură sub orice formă, inclusiv referiri false la genocid, epurare etnică, denaturarea Holocaustului sau orice depășește în mod flagrant limita în discursul instigator la ură.”

Christopher Landon, despre care se așteaptă să regizeze Scream 7, stilizat ca Scream VII, a părut să facă referire la situația de pe rețelele de socializare.

Într-o postare ștearsă de pe X, el a spus: „Totul e nasol. Nu mai urla. Nu am luat eu decizia”.

Franciza Scream a fost repornită în 2022, al cincilea film câștigând 137 de milioane de dolari la box office, iar al șaselea câștigând 169 de milioane de dolari. Barrera a interpretat-o pe Sam Carpenter în filme, sora mai mare a Tarei, care a fost jucată de Jenna Ortega. În filmele noi au jucat și Courteney Cox, David Arquette și Neve Campbell, reluându-și rolurile originale.

Cazul actriței Susan Sarandon

Știrea cu concedierea lui Barrera a urmat informațiilor că actrița Susan Sarandon a fost părăsită de agenția de talente UTA.

Cunoscuta actriță a fost criticată pentru că a spus la un miting: „Există o mulțime de oameni cărora le este frică să fie evrei în acest moment și au gustat din cum ce se simte a fi musulman în această țară, atât de des supus violenţă."

Ea a mai spus că oamenii „se educă singuri, oamenii se îndepărtează de spălarea creierului care a început când erau copii”.

Sarandon i-a încurajat pe participanți să „fie puternici, să fie răbdători, să fie clari și să stea alături de oricine are curajul să vorbească”.

O personalitate de la o altă agenție de la Hollywood, Maha Dakhil de la CAA, a avut, de asemenea, reacții împotriva postărilor pe Instagram despre conflict, dintre care una spunea: „Ce este mai sfâșietor decât să fii martor la genocid? Să fii martor la negarea că genocidul se întâmplă”. Drept urmare, Dakhil a fost eliberată de atribuțiile sale de co-șef al departamentului de filme, deși i s-a permis să rămână ca agent.

Potrivit Variety și altor publicații comerciale, unul dintre cei mai faimoși clienți ai ei, Tom Cruise, a făcut cunoscut CAA că o sprijină pe doamna Dakhil. Cruise s-ar fi întâlnit cu ea la biroul agenției săptămâna trecută pentru a-și arăta personal sprijinul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri