Robert De Niro ar putea interpreta rolul papei Pius al IX-lea

Data publicării:
Spike TV's 10th Annual Guys Choice Awards - Show

Actorul Robert De Niro se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul papei Pius al IX-lea într-un film inspirat dintr-un eveniment real, ce va fi adaptat pentru marele ecran pe baza romanului „The Kidnapping of Edgardo Mortara”, publicat în 1997 de scriitorul David Kertzer, informează contactmusic.com.

Spike TV's 10th Annual Guys Choice Awards - Show

Filmul va spune povestea unui băiat italian în vârstă de şase ani, care a fost luat de poliţie din sânul familiei sale evreieşti şi crescut în religia catolică sub protecţia papei Pius al IX-lea, potivit News.ro.

Liderul religios de la Vatican a refuzat cererile lui Eduardo de a se întoarce acasă, iar după ce a crescut, copilul răpit a devenit în cele din urmă preot.

Jeremy Brock, scenaristul filmului „The Last King of Scotland”, va adapta cartea „The Kidnapping of Edgardo Mortara” pentru marele ecran, iar filmul va fi produs de celebrul Harvey Weinstein. Baltasar Kormakur, regizorul filmului „Everest”, se află în negocieri pentru a asigura regia acestui proiect cinematografic.

Dacă Robert de Niro va semna acest contract, cunoscutul actor american va intra în competiţie directă cu Steven Spielberg, care lucrează şi el la un film despre Edgardo Mortara şi despre acel scandal din sânul Bisericii Catolice.

Potrivit The Hollywood Reporter, Steven Spielberg, care va regiza propria versiune cinematografică, a discutat cu Harvey Weinstein pentru a produce împreună acest film, însă regizorul a decis în cele din urmă, în aprilie, să facă acest film fără ajutorul cunoscutului mogul din industria de la Hollywood.

Filmul lui Spielberg, care se va intitula „Edgardo”, se va concentra pe o etapă diferită din viaţa băiatului răpit, iar actorul britanic Mark Rylance va juca rolul papei Pius al IX-lea, în timp ce rolul principal va fi interpretat de Oscar Isaac.

Producţia de la filmul cu Robert De Niro va începe în ianuarie, iar filmările de la pelicula regizată de Steven Spielberg vor începe câteva luni mai târziu, în primăvara anului 2017.

Robert De Niro, născut pe 17 august 1943, la New York, este actor, regizor şi producător. A jucat în peste o sută de filme, făcându-se remarcat în 1973, în pelicula ”Mean Streets”, regizată de Martin Scorsese. Starul american a fost nominalizat de şapte ori la premiile Oscar şi a câştigat de două ori acest trofeu, cu rolurile interpretate în filmele „Naşul II”, de Francis Ford Coppola, în 1975, şi „Taurul furios/ Raging Bull”, de Martin Scorsese, în 1981.

Robert De Niro a făcut parte din distribuţia a două filme recompensate cu trofeul Palme d’Or de la Cannes - „Taxi Driver”, de Martin Scorsese, în 1976, şi „Mission”, de Roland Joffé, în 1986.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri