De ce e periculos să o căutăm pe Avril Lavigne pe internet

Data actualizării: Data publicării:
avril lavigne
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Compania de software pentru securitate cibernetică McAfee a desemnat-o pe Avril Lavigne cea mai periculoasă celebritate din 2017, din cauza riscurilor potențiale legate de căutarea numelui ei online, relatează marți agenția de știri UPI.

avril lavigne
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Studiul efectuat de McAfee pentru al 11-lea an consecutiv a ajuns la concluzia că a căuta numele cântăreței pe internet generează cele mai periculoase rezultate, care i-ar putea expune pe consumatori la site-uri periculoase și malware, notează Agerpres.

Cântăreața de 32 de ani este prima femeie muzician care ocupă locul întâi în top zece, luându-i locul în acest clasament de neinvidiat actriței Amy Schumer.

Lavigne este urmată de alți muzicieni în acest top zece al celor mai periculoase personalități pentru căutările cu numele sau de mp3-uri gratuite care generează cele mai multe site-uri potențial periculoase. Locul al doilea este ocupat de Bruno Mars, urmat de Carly Rae Jepsen, Zayn Malik, Celine Dion, Calvin Harris, Justin Bieber, Diddy, Katy Perry și Beyonce.

"În lumea noastră digitală, vrem albumele cu ultimele hituri, videoclipuri, filme și chiar mai mult, imediat, pe dispozitivele noastre", a declarat într-un comunicat șeful departamentului de securitate pentru consumatori de la McAfee, Gary Davis.

"Consumatorii de multe ori pun pe primul plan bunul lor plac, comportându-se riscant atunci când dau click-uri pe linkuri care promit cel mai nou conținut legat de celebrități. Este imperativ să aibă răbdare și să ia în considerare riscurile asociate cu căutarea unui conținut care poate fi descărcat. A gândi înainte de a da click înseamnă mult din punctul de vedere al securității online", a dat el asigurări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri