Julio Iglesias, declarat tatăl unui bărbat de 43 de ani. Artistul va face recurs în procesul de paternitate

Data actualizării: Data publicării:
Julio Iglesias
Julio Iglesias Foto: Guliver/Getty Images

Julio Iglesias a fost declarat tatăl biologic al unui bărbat în vârstă de 43 de ani de către un tribunal din orașul spaniol Valencia. Decizia pune capăt unei dispute vechi de 30 de ani între celebrul cântăreț și copilul rezultat dintr-o relație extraconjugală.

Javier Sanchez Santos s-a născut în aprilie 1979 și este fiul fostei dansatoare portugheze Maria Edite Santos. Prima sa solicitare de recunoaştere a paternităţii a fost respinsă în 1999 de Curtea Supremă Spaniolă.

Julio Iglesias a refuzat să facă testul ADN, iar decizia de miercuri a judecătorilor s-a bazat pe mărturii, dar și pe asemănarea izbitoare dintre artist și fiul său. Mama acestuia este o fostă dansatoare cu care Julio Iglesias a avut o scurtă relație în 1975.

Cântărețul în vârstă de 75 de ani are opt copii, trei din prima căsătorie și cinci din actuala.

Julio Iglesias este considerat artistul de limbă spaniolă cu cele mai multe albume vândute din lume, cel puţin 300 de milioane de exemplare, potrivit Guinness Book.

Cântăreţul spaniol a fost căsătorit de două ori, cu Isabel Preysler, o spaniolă de origine filipineză, cu care are trei copii, şi cu modelul olandez Miranda Rijnsburger, actuala sa soţie, cu care are cinci copii.

Julio Iglesias a declarat în trecut că sexul „este marea lui obsesie”.

„Nu mă întrebaţi câţi fraţi am, nici eu nu ştiu”, mărturisea, în 2018, fiul său, Julio Jr., la televiziune, potrivit Agerpres.

Decizia va fi contestată în apel

Avocatul Fernando Falomir, reprezentantul legal al artistului spaniol Julio Iglesias în procesul de paternitate intentat de Javier Sánchez Santos, a anunţat miercuri că va face apel împotriva sentinţei care stabileşte că artistul este tatăl biologic al reclamantului, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Sentinţa se bazează pe un presupus refuz al artistului de a se supune unei probe biologice, care „nu poate fi considerată ca atare” şi pe faptul că această cauză a fost deja judecată de un alt tribunal, a precizat avocatul lui Julio Iglesias. Potrivit lui Fernando Falomir, apărarea se va concentra pe faptul că este vorba de „o cauză deja judecată”, astfel încât introducerea unei probe biologice cu caracter prealabil este „neavenită”, deoarece legea prevede că persoana reclamată nu poate fi obligată să se supună unui test înainte ca procesul să fie judecat.

Avocatul cântăreţului susţine că nu există indicii, iar cele existente sunt de fapt „o fotografie a lui Julio alături de alte persoane într-o sală de petreceri” în 1975. În poză apare şi Maria Edite Santos, mama reclamantului. Aceasta a declarat la proces că a avut o relaţie de o săptămână cu Julio Iglesias, în iulie 1975, cu nouă luni înainte de naşterea fiului său.

„Poate fi o simplă fotografie, în care apar atâtea persoane, un indiciu că a existat o relaţie între Julios Iglesias şi această femeie?”, s-a întrebat avocatul Falomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri