O tânără îl acuză pe R. Kelly de agresiuni sexuale, sechestrare și transmiterea unei boli venerice

Data publicării:
colaj r kelly

O femeie care susţine că l-a întâlnit pe artistul de R&B R. Kelly la o petrecere din 2017 a intentat proces împotriva sa acuzându-l de agresiuni sexuale, sechestrare şi transmiterea unei boli venerice în contextul în care cântăreţul, recompensat cu un premiu Grammy, a fost ţinta mai multor acuzaţii de acest fel în ultimul an, notează Reuters.

r kelly
FOTO: Shutterstock

În procesul civil intentat luni la New York, Faith Rodgers a povestit că l-a întâlnit prima dată pe Kelly la o petrecere, după concertul acestuia din San Antonio, Texas, din martie 2017, atunci când avea 19 ani, potrivit Agerpres.

Rodgers, în prezent în vârstă de 20 de ani, a declarat în plângere că artistul, cunoscut pentru hitul "I Believe I Can Fly", a aranjat ca ea să vină să-l viziteze la New York în mai 21017 şi "a iniţiat un act sexual nedorit".

"În cursul relaţiei lor de aproximativ un an, inculpatul, R. Kelly, obişnuia să o intimideze şi să o abuzeze mental, verbal şi sexual, în timpul şi după contactul sexual", se precizează în plângere, adăugându-se că prin acest acest comportament cântăreţul viza umilirea şi intimidarea reclamantei.

Tânăra îl acuză totodată pe Kelly că a sechestrat-o perioade lungi de timp pentru a o pedepsi şi că i-a transmis cu bună ştiinţă herpes prin contact sexual.

Procesul ei urmează mai multor relatări din mass-media din S.U.A. din ultimul an, în care mai multe femei l-au acuzat pe artist, unul dintre cei mai de succes artişti de R&B din ultimii 20 de ani, de comportament sexual inadecvat.

De altfel, serviciul de streaming muzical Spotify a scos în această lună melodiile lui Kelly din playlisturile promoţionale. Decizia vine în urma campaniei #MuteKelly, susţinută de iniţiativa Time's Up împotriva hărţuirii sexuale la locul de muncă - care a cerut companiilor asociate cu activitatea muzicală a artistului să rupă legăturile cu acesta.
 

De cealaltă parte, Kelly, în vârstă de 51 de ani, a negat multiplele acuzaţii de abuzuri sexuale ce i-au fost aduse, iar în privinţa procesului intentat de Rodgers el nu face pe moment niciun comentariu, după cum a explicat marţi managerul său, John Holder, într-un email.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri