Procesul intentat de „bebelușul Nevermind” continuă. Spencer Elden a depus o nouă plângere împotriva Nirvana

Data publicării:
coperta nirvana nevermind
Coperta albumului „Nevermind”. Foto: Profimedia

Spencer Elden, cel care, bebeluș fiind, a apărut dezbrăcat pe coperta albumului „Nevermind” a depus o nouă plângere împotriva Nirvana după ce procesul iniţial a fost respins de un judecător la începutul lunii, potrivit BBC.

Elden a dat în judecată trupa anul trecut, acuzând-o de exploatare sexuală, afirmând că imaginea de pe coperta albumului constituie un abuz sexual asupra copiilor. Acum în vârstă de 30 de ani, el a spus că imaginea i-a provocat „stres emoțional extrem și permanent”, precum și pierderi din punct de vedere profesional și personal.

Echipa lui Elden a avut timp până pe 30 decembrie să răspundă la moțiunea avocaților Nirvanei, însă a ratat termenul limită. Drept urmare, judecătorul Fernando M Olguin a respins cauza.

Respingerea judecătorului a fost completată de o „perioadă de contestare”. Astfel, Elden a primit o altă şansă de a depune o nouă plângere până pe 13 ianuarie.

Acum, avocaţii celor pârâţi vor avea la dispoziţie alte două săptămâni să depună un răspuns la noul proces.

Nirvana a solicitat luna trecută respingerea procesului, spunând că argumentele lui Elden sunt lipsite de fond. Avocații au spus că, până de curând, Elden se bucura de notorietatea de a fi „bebelușul Nevermind”.

„A recreat fotografia în schimbul banilor de multe ori; are titlul albumului tatuat pe piept; a apărut într-un talk-show purtând un costum de culoarea pielii pentru a parodia coperta; a vândut copii ale copertei albumului cu semnătură pe eBay”, spun aceștia.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri