Rapperul Tory Lanez a primit 10 ani de închisoare pentru că a împușcat-o pe Megan Thee Stallion. Cazul a divizat lumea hip-hop

Data actualizării: Data publicării:
Megan Thee Stallion
Rapperul Tory Lanez a primit 10 ani de închisoare pentru că a împușcat-o pe Megan Thee Stallion. FOTO: Profimedia Images

Rapperul canadian Tory Lanez a fost condamnat la zece ani de închisoare penttru că a împușcat-o în picioare pe starul hip-hop-ului american Megan Thee Stallion după o petrecere la Hollywood, scrie BBC.

Rapperul a fost condamnat în procesul în care este acuzat de agresiune cu o armă semi-automată şi de deţinerea unei arme de foc neînregistrate.

Procurorii au cerut în instanță ca rapperul să fie fie condamnat la 13 ani de închisoare, în timp ce apărarea a eliberarea sub control judiciar. După anunțarea sentineți, avocații lui Lanez au anunțat că o vor contesta.

Incidentul s-a petrecut în iulie 2020, când cântăreaţa hip hop şi Tory Lanez se întorceau în aceeaşi maşină de la o petrecere găzduită de Kylie Jenner.

Potrivit unei relatări oferite în instanţă de un anchetator, Megan Thee Stallion a cerut să coboare din maşină. Atunci Tory Lanez i-ar fi strigat o expresie jignitoare, după care o împuşcat-o în picioare cu un pistol. Rănită la picioare şi sângerând abundent, cântăreaţa a căzut la pământ şi s-a târât până la o casă din apropiere.

Rapperul canadian, care a declarat că era beat la momentul faptelor, şi-a cerut apoi scuze şi s-a oferit să o însoţească pe Megan Thee Stallion acasă.

Potrivit mărturiei făcute în faţa anchetatorilor de Megan, Tory Lanez i-ar fi oferit un milion de dolari pentru a păstra tăcerea în legătură cu acest incident.

Cântăreaţa, care iniţial nu a vrut să facă publică întâmplarea, a fost internată în spital, unde medicii i-au scos mai multe fragmente de glonţ. Ea a declarat poliţiştilor că i-au mai rămas fragmente de glonţ în picioare şi că are dureri atunci când poartă anumite modele de pantofi. Anchetatorii au descoperit patru cartuşe la locul incidentului.

Acest caz a divizat fanii și a avut un ecou puternic în lumea hip-hop mai largă, artiști precum 50 Cent și Drake implicându-se.

Tory Lanez, în vârstă de 29 de ani, pe numele real Daystar Peterson, și-a susținut nevinovăția și a negat pe timpul procesului responsabilitate în acest incident. El a evocat chiar întâmplarea pe albumul său "Daystar", întrebând într-o melodie cum poate cineva să fie "împuşcat în picioare" fără "să îi fie atins niciun os sau tendon".


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri